OPENINGSRIT 2021 25 juli 2021

RITVERSLAG OPENINGSRIT 2021 zondag 25 juli 2021

OLDTIMER RIT MG CLUB BELGIË

Het is een zonnige dag begin juli. Ik ben aan het genieten van de zon onder de blauwe wolken aan de Zeeuws Vlaamse kust waar het altijd goed vertoeven is.
Een telefoontje van vriend Cor of ik mee wil rijden met een rit van de Belgische MG club.

Nu had ik al mooie verhalen gehoord van Cor en Arjaan dat het een gezellige club is en dat je op mooie plekjes komt dus, nieuwsgierig als ik ben, stemde ik gelijk in en ging akkoord.

Het is 25 juli en op verzoek sta ik om 7.45 uur klaar om opgehaald te worden en richting Brugge te gaan. Het is prachtig weer dus het beloofd een mooie dag te worden.
Verzamelpunt is een shoppingcenter aan de rand van Brugge waar we als eerste equipe aankomen. Althans, er is 1 lid in de club die Franstalig is en deze man is er al. Cor spreekt Zeeuws met hem maar ik kan een paar woorden Frans en doe m’n best mijn taalkennis weer wat op te schroeven…

Van lieverlee komen de prachtige bolides aangereden en na een uur staan er zo’n 60 -70 mooie MG’s opgesteld op de parking. Nu heb ik als lid van een Nederlandse club al vaak aan ritten deelgenomen maar bij een merkclub zoveel variatie in modellen zien is toch erg verrassend.

Zodra het tijd is verzamelen we in het restaurant waar de voorzitter een korte uitleg geeft over wat ons te wachten staat. We genieten van het ontbijt en vervolgens gaan we van start. De aanwijzingen in het roadboek zijn duidelijk omschreven, ook al is het wel opletten wanneer de afslag daar is. Een vaak voorkomende fout is dat wanneer er iemand verkeerd rijd of een afslag mist er toch altijd een aantal trouwe volgers dezelfde fout maken en ook te ver rijden. De ochtend rit brengt ons door de polders en vele omringende dorpen rond Brugge maar doordat ik niet vaak in dit gebied rijd probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de omgeving. Af en toe krijg ik een reprimande van m’n piloot dat ik wel op moet letten hè!

De lunch word gezamenlijk genuttigd bij een frituur met een tuin en terras er naast waar we allen van een heerlijke pak frieten genieten. Al snel komen we in gesprek met andere deelnemers en word er over en weer bijgepraat. Je merkt dat het een echte vriendenclub is die elkaar best wel gemist hebben na een lange tijd. Er is ook een deelneemster die alleen rijd en zodra ik met haar in gesprek kom blijkt ook nog dat ze zelf aan haar auto sleutelt, iets wat ik knap vind. Persoonlijk doe ik niet meer dan een was of poetsbeurt dus dit is opvallend.

De organisatoren houden het niet alleen bij een rit uitzetten maar hebben ook nog een spel mee waarbij alle deelnemers met ballen moeten proberen zoveel mogelijk kegels om te gooien waarbij punten verdiend kunnen worden. Daarnaast zijn er nog een paar vragen die beantwoord dienen te worden, iets wat stiekem moeilijker is dan het lijkt maar met een beetje overleg en gezond denkwerk lukt dat wel.

We vervolgen de middag etappe en rijden een stuk door West Zeeuws Vlaanderen wat voor ons dan weer bekend terrein is. Verder op de middag, we hebben dan al heel wat dorpen doorkruist, maken we een stop bij een café tezamen met de andere Nederlandse equipe Arjaan de Pooter en Paul Engels en nog enkele andere deelnemers.
Het weer was ons steeds goed gezind maar nu komen er toch wel hele donkere wolken aan en de kapjes worden dicht gedaan. En terecht want als we binnen zitten barst er een serieuze regenbui los boven ons. Zodra het wat minder regent vervolgen we onze rit weer en vertrouwen nu op onze vrouwelijke deelneemster die steeds met ons samen gereden heeft. Zij woont in deze omgeving en is hier uiteraard beter bekend met de wegen die leiden naar ons eindpunt. Dank je wel Laurence.

En dat eindpunt is een prachtig gebouw wat ooit dienst deed als klooster en als school, als ik het goed onthouden heb. Hier word de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd en opnieuw verbaas ik me over de lange rijen tafels waaraan allemaal mensen zitten met dezelfde passie, namelijk het in stand houden en genieten van ons cultureel erfgoed: oldtimer auto’s. En laat ze nu ook nog allemaal interesse hebben in hetzelfde merk: MG!

De dag loopt ten einde maar niet voordat de voorzitter nog de prijsuitreiking voor z’n rekening neemt. en daar komt de verrassing van de dag: de eerste prijs gaat naar Nederland… de equipe van Cor de Vin krijgt deze eer! wat een mooie afsluiter van een dag waarvan ik enorm genoten heb.
Ik hoop in de toekomst nog eens uitgenodigd te worden Cor…

Wout den Doelder

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be