EUROPEAN EVENT MGCC BELGIUM SPA – FRANCORCHAMPS 3 –7 JUNI 2011-06-11

Reeds enkele maanden op voorhand hadden we besloten te helpen bij de organisatie
van het EEOTY 2011 in Spa Francochamps. Eigenlijk niet goed wetend wat ons te wachten stond. We zijn reeds 8 jaar lid van de MGCC Belgium en hebben al vele ritten en evenementen meegemaakt, maar een EEOTY nog niet.
Op vrijdagmorgen rond 6.00 u vertrokken we richting Spa om de rit ‘Pays des Sources’ die op zondag gereden werd te controleren . We hadden die rit samen met José en Miange uitgestippeld en moesten zeker zijn dat alles in orde was.
Op een kleine wegomlegging in Stavelot na was alles ok, oef we waren op ons gemak.
Dit gedeelte kon al moeilijk mislopen, kort na de middag hadden we nog een briefing met de voltallige ‘crew’, taakverdeling, afspraken, uitdelen van de paketten, kortom iedereen was paraat, ‘let’s go …’.
Omstreeks 15.30 u. kwamen de eertste wagens toe aan hotel ‘Solcress’, ikzelf stond op de parking waar alle wagens toekwamen, en ik geef toe dit was toch wel iets anders dan we gewoon zijn bij ons Belgen. Van alle uithoeken van Europa kwamen ze toe , iedereen moe en wat afgemat van het warme weer maar content dat ze er waren. Na het inschrijven reed iedereen naar zijn hotel en om zich klaar te maken voor het avondeten in het Radisson Blu Palace hotel. De maaltijden waren overheerlijk over het ganse evenement, bravo voor de keuken.. We hadden gehoopt op mooi weer en … ze hebben ons mooi weer gegeven, heel warm weer zelfs !!! We hebben het geweten op zaterdag, iedereen was het met ons eens, het was te warm om in onze MG’kes te rijden. Jammer voor de organisatoren van de zaterdagrit, velen zijn na de middagstop direct naar hun hotel gereden. Een heel mooie en leuke locatie ‘Moulin de Val Dieu’ in Aubel en een heel lekkere lunch .
Zaterdagavond zijn we met z’n allen naar de Casino in Spa geweest voor het Gala Dinner.
Een unieke locatie, leuke sfeer, de traditionele dankwoorden en cadeau’s en er werd zelfs goed gedanst, vooral de mensen van MG (car)dance club Suisse konden er wat van.
Op zondag ging het er wat rustiger aan toe, het weer was iets dragelijker. De wegen een stuk rustiger en de natuur overheersend, genieten noemen we dit.
S’middags namen we onze lunch aan de ‘Barrage de Nisramont’ om daarna verder te toeren doorheen de heuvels van de Ardennen. Omstreeks 18.00 u werden we getrakteerd op een hevig onweer. Gelukkig waren de meesten reeds terug in hun hotel.
De dag waarvoor de meeste kwamen was natuurlijk maandag, dan was het ‘Track day’ op het circuit van Francochamps. Omschreven als het mooiste circuit ter wereld moest dit natuurlijk de climax van het EEOTY worden. Een unieke kans om met onze MG’s op dit circuit te rijden, dit laten we niet liggen.
Omstreeks 7.30 u. waren wij al op het circuit om alles klaar te maken, het weerbericht voorspelde buien, hopelijk wordt het niet te erg.
De parkings werden goed gevuld, elk type MG bij elkaar, de bezoekers links, de racers rechts. We hadden ons werk om alles vlot te laten verlopen, maar het ging goed.
De eerste sessies begonnen, T types, MGA, MGB , de modern MG’s en als laatste V8 en 6 cyl. Aan het einde van de sessies zag ik alleen maar tevreden gezichten, dit is echt de max,
Super, wow, wanneer start de volgende sessie… enkele reacties.
Iedereen beleefde dit op zijn manier, iedereen was tevreden. De parade op het circuit met alle MG’s samen was ook heel leuk , een lint van begin tot einde, allemaal één familie, allemaal één passie: MG
The marque of Friendschip’.
Tevreden en voldaan keerden we s’avonds terug naar ons hotel. Het dinner was voor elke
deelnemer in zijn respetievelijk hotel. De vermoeidheid begon bij ons allen van ‘the crew’ door te wegen, vroeg op, de ganse dag bezig en laat gaan slapen.
Vier dagen alles geven, vier dagen alles in goeie banen leiden voor zo’n grote groep.
Niet evident, zoiets zijn we niet gewoon, maar … we hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut. De mensen waren tevreden en kwamen het ons zeggen en dit doet deugd.
Daar doen we het voor, als onze club nog eens zoiets organiseert doen we weer mee, beloofd. Wij moesten jammer genoeg op maandagavond huiswaarts keren, de plicht roept, weer aan het werk. Volgens goeie bron verliep de dinsdag heel goed, uitgebreid afscheid nemen en tot volgend jaar voor velen in … Sweden.
Aan alle deelnemers die dit lezen, hartelijk bedankt voor jullie komst , voor jullie leuke gezelschap en om te genieten van ons kleine maar boeiende land België.
Voor ons was het een super leuke ervaring waar we nog heel lang zullen van nagenieten .

Met MG groeten, Geert en Sabine Vanneste MG TF 2004 / MG B 1966

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be