13 ° Guldensporenrit

guldensporen_2009-77

Zondagmorgen normaal uur uit bed .stop.Deze maal niet naar het werk!stop. Eindelijk terug een mgrit.stop. mooie titel , net een telegram van vroeger! Even de thermometer checken, temp ok slingert er door mn hoofd,: what’s next? Garagedeur vliegt open héy daar staat mijn groen beest, hij slaapt nog steeds of beter de paarden slapen nog, de ezel is reeds wakker. Mijn handen jeuken, ja het is reeds geruime tijd geleden dat ik er eens een deftige track mee deed. Die oude sleutel draait in mijn hand rond, ik wring me tussen de midget stukken tot aan de deur van de gt, streel het dak,de zonnestralen spelen tussen mijn vingers, damned! het word een heerlijke dag.ik laat me in mijn kuipzetel vallen, steek de sleutel in het gaatje klik tak tak tak het stille geweld word wakker , het eerste element doet al zijn werk, de jus word naar het blok gestuwd, ready! Push the button! Engine starts, schokkend wel een beetje, tja op een weber is geen choke,de wagen komt in beweging, die brom klinkt als muziek! next checkpoint,bandendruk, oliedruk, windows clean, blikje cola, startadres in de gps, wim ready to beat your homework , hup Mieke en ik de baan op, voelt terug goed aan, de e17 op, ik kan me niet bedwingen om terug eens in de hogere toeren te resisteren, zalig!

Kortrijk af ,terug naar af Guido,de GB gevonden, tanken moest ik nog, was vlakbij, Mieke rookt er eentje, wandelt naar de resto, ik alleen op de parking,doeme het kriebelt om eens te slalommen tussen die betonblokken, hou je in,makker, dit is een rit geen race!!wat tetteren met de anderen als volleerde kletswijven en dan een croissantje achteroverslaan, roadbook check ok! Waarom dan die vouwmeter vd sponsoring in die zaak? Onderweg de route meten? Ik heb een tripmaster! ik heb de indruk dat het bij anderen ook kriebelt, opeens is iedereen buiten,de mgs lijken allemaal te leven,
enkele vertonen een raar tikje soms, ook de mijne, ik sukkel al een tijdje met de transmissie, haalt hij het vandaag? ik rij als de eerste de weg op maar algauw zie ik er andere passeren aan het kruispunt waar ik te vlug rechtsaf was,mooie streek, mooie rit, goed uitgevlooid in een lastige streek waar veel industrie is neergepoot,we leggen er de zweep niet op, het dak word opengeschoven tja webasto goede uitvinding toch!, trui vliegt uit, vlug een sanitaire stop,tja fruitsap deed zijn werk hé nog steeds

geen mgs die ons bereiken, ik rij toch rustig, vind zelfs een pijlke verkeerd staan, de maiskarren droppen mulch in mijn auto,lekker reukje wel dat versgemalen groen, ik rij dus echt niet vlug , zij wel met die mastodonten, bij een kruispunt zie ik dat ik er zelfs onderdoor kon rijden bijna!tegenliggend verkeer v mgs volgt, jap ik zit juist en wuif voldaan naar de achtervolgers , kom aan de drankstop, voel me niet echt goed , ben dus wel de eerste daar, krijg de reactie v vluggerd, was ik niet! alles liep gewoon zoals op de rallys alles liep gewoon goed da’s al, de schuimwijn was een welgesmaakt item door iedereen, ook de toastjes waren duidelijk met liefde gemaakt, zag het aan de fijne afwerking, fijne locatie, konden nog iets bijleren over tuinen en bouwwerken enne met een bruintje in een glas zou dit wel staan alleen op dit erf, genoeg gefilosofeerd, beat the roadbook again, de zon straalt, copilot ook, geen fouten in het lezen, eens laten we ons gaan in het bochtenwerk, geert je had gelijk ik had onder en overstuur soms,middaguur bijna bereikt ook het “diner point” nadert, is nodig mijn beertje protesteert al een beetje, parking bij de koeien, zalig is lang geleden dat ik nog eens een kalfje aan mijn vingers liet zuigen, tja mijn kinderjaren sleet ik deels tussen dieren, zelfs de kat wist het daar en de hond ook, of was het het goedgevulde bord die ze aantrok?pats plots en daar voltrok er een lachopwekkend voorval voor onze neus, een paal wilde plots een eigen leven leiden en viel pardoes op iemand zijn hoofd, het had erger gekund…ijsblokjes brengen soelaas zo te zien, een heimelijke lach zie ik bij sommigen… alé terug de wagen in, paardenkoers volgt althans naast ons, ik let niet op op het onverhard, die achter me mag stof vreten…sorry daarvoor,ik voel me in mijn sas een v8 volgt,of tracht dit te doen, nja de co is niet zo sterk als de mijne, ik rij op mijn tempo tot ik een”treintje” mgs waarneem achter me , hoh dan toch verkeerd? Noway! Er zijn er nog die op een verkeerde leest de dingen interpreteren, de zon brand, de bladeren minderen van de roadbook,we passeren een excentrieke tuin v e zonderling,belanden dan in een zaak die kon dateren uit de 70s maar een aanrader voor een goedkoop en goed geserveerd bierken, terug de mg in zalige streek toch daar rond tielt en lichtervelde, waarlijk bevind ik me op de kps vd rally van tielt, een ijsje lonkt op papier, maar enige mgs en een goed terras doen ons afwijken van de route, een goeie babbel en een fris pintje smaken, zwaaien naar de anderen, ola we zijn de laatsten nu! Op de valreep toch nog een ijsje versierd, wim bedankt voor het kleingeld,ik kan het niet nalaten om nog een keuveltje te doen met de boerin, ik zie de laatste auto van de wei rijden, hup dan ook maar weg, Alain zie ik de boer opgaan in de roadbook, wrong way!, ik wel ! hij reed de route via gps, ik de ganse rit nog, even de zweep erop voor de laatste kms,tja ik kom als één vd laatsten binnen, zalige dag toch!zoals vroeger! De schotel was een welgekomen iets voor de geleverde arbeid, mijn ego en dat van anderen was weer een volle dag gestreeld, thanks voor de uitzetters en de logistics, fijne rit!!! Nog es doen guys!!!!!

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be