15 ° Guldensporenrit: 4 september 2011

De dag start druilerig en bewolkt maar… dat kan ons enthousiasme niet temperen!

Met een big smile bollen we naar het marktplein van Kruishoutem waar een 40 tal MG’s ongeduldig staan te popelen om de Guldensporenrit te verkennen.

Er wordt waar nodig nog even ter plekke onder goedkeurende ogen wat bijgesleuteld, en daarna nog even bijgepraat met een lekker tasje koffie of theetje in de Taverne ’t Kloefke.

Om 10u gaan we met zijn allen van start voor een heerlijke rit van ongeveer 120km. En ja hoor, de weergoden zijn met ons, want de regen houdt op!

We ‘cruisen’ langs mooie bossen (waar we het bestaan niet van kenden – tot nu!), kunnen genieten van ontelbare pittige heuvelritten en adembenemende vergezichten. Wie durft beweren dat België geen mooie routes kent, krijgt hierbij ongelijk. Op tijd en stond wordt natuurlijk halt gehouden om al dat moois even door te slikken en een mop te tappen tussen pot en pint. Er wordt even een sprintje ingezet vanop het terras naar de parking want een van de weergoden is een beetje tegendraads en zet even de hemelsluizen open. Maar niet voor lang, want bij ons vertrek worden de hoezen en daken alweer naar beneden gezwierd.

’s Middags aten we een hapje buiten op het terras van ’t Handelshuis in Nokere om daarna te starten aan het tweede deel van de rit die alweer de nodige ‘Ooooh’s en ‘woaw’s’ ontlokt bij het zien van al die natuurpracht! Op sommige stukken – waar mogelijk – worden de nodige pk’s al eens aangesproken.

De Eddy Merckx route en Ronde van Vlaanderenstraat tart menig fantasieën en roept de nodige nostalgie op.

Langs een immense dreef doemt t.h.v. Caillois plots een indrukwekkend kasteel op en wat verder duikt onze route over een afstand van meer dan 6km de bossen in.

We trachten hertjes te spotten maar ipv daarvan zien we een pittige kudde ‘dorstige’ MG’s achter ons verschijnen zodat we beslissen halt te houden in het Muziekbos om wat bij te kaarten over de route en onze keeltjes te smeren. Jammer, maar de laatste kms van de Guldensporenrit zitten er bijna op en wanneer we bij Ladeuze in Maarkedal aankomen, begint het zonnetje warempel te schijnen en kunnen we met zijn allen van de apero in de binnentuin genieten, alvorens aan tafel te schuiven voor een lekker diner.

Prachtige landschappen en pittige routes werden verkend, nieuwe contacten gemaakt, lekker getafeld maar bovendien de MG-fans hebben weer hun hart kunnen ophalen. Op naar de volgende rondrit!

Deze rit was weer een  prachtig staaltje van Wim en Ilse. Doe zo voort. !

Bart & Elsje

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be