Openingsrit

openingsrit-2013-62

Na 5 maanden op non-actief en vervelende afkickverschijnselen keken we vol ongeduld en enthousiasme uit naar de nieuwe MG Openingsrit van 2013. Zelfs Koning Winter, die het wegdek kwistig bestrooid had met een sneeuwtapijt, kon ons niet tegenhouden. En blijkbaar waren wij niet alleen die er zo over dachten want de opkomst was talrijk!
De ochtend ging van start met de Algemene ledenvergadering In Bistro ’t Portret in Everbeek waar we ons lekker konden opwarmen bij een grote pelletkachel met een lekkere kop koffie in een retro sfeer met brocante spulletjes. Na een yummie lunch met heerlijke broodjes en soep waren we er helemaal klaar om eens lekker door de sneeuw te gaan glijden…
De zon had echter flink haar best gedaan om het wegdek sneeuwvrij te maken zodat we moeiteloos het heuvelachtige parcours van de Vlaamse Ardennen konden trotseren. Het was volop genieten van onze sliert MG’s, de ronkende motoren en de talrijke vergezichten zoals we ze voorheen nog nooit zagen… gehuld in een mooi sneeuwtapijtje.
De bitterkoude temperaturen bij de Ganzenberg, werden door onze organisatoren gecounterd door een stop met een verwarmend jenevertje en dampend glühweintje en vervolgens een lekker mattentaartje in de Balegemse Steenput. De aankomst in het Winterhof in Wetteren was er eentje met gemengde gevoelens want de rit zat er alweer op, maar gelukkig werden we met open armen verwelkomd en kon er gezellig nagekeuveld worden over de mooie rit bij een bourgondische maaltijd.
YES YES YES, het MG seizoen is hierbij voor ‘geopend’ verklaard!

Bart en Elsje

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be