Beachmeeting

20130714-102247.jpg

Herkennen jullie dit ook ? Elke dag van de week zijn we kwaad dat de wekker om 7 uur afgaat en staan we nog doodmoe op, maar als het Beachmeeting is, dan komen we automatisch al om 6 uur klaar wakker. Hoe komt dat toch ? Een welbepaald MG virus dat toeslaat ? Of de blijdschap dat we weer met een toffe bende op stap mogen gaan ? ……

In ieder geval…. Om 6.30 uur stonden we blijgezind op. Blij, dat we eindelijk eens een zonovergoten dag zouden krijgen en blij dat we nog eens aan een meeting met de MGA zouden rijden ( want de meeste insiders weten dat we onze rode A enkel van stal halen bij droog weer en dat was toch al een poos geleden …..). Natuurlijk ook blij dat het Beachmeeting was, want dat is al altijd iets geweest om lang naar uit te kijken.

Om 7 uur reden we al in het blakende zonnetje over de Kustweg richting marinebasis van Zeebrugge. We moesten er maar om 8.30 uur zijn en de GPS gaf als aankomsttijd 7.45 uur. Oeps, veel te vroeg ? Geen nood…misschien waren we ditmaal eens de eerste. ( nog voor Olivier Luidinant 🙂 ). Algauw werden we al vergezeld door een zwarte TF. Nog vroege vogels besmet door dat MG virus.

Toen we de Westhinder zagen liggen wisten we dat we aan het startpunt van de Beachmeeting kwamen. We werden aan de marinebasis zeer vriendelijk onthaald door de mariniers en die wezen ons de weg naar onze voorbehouden “VIP parking” , aan de rand van het dok, net naast alle tentoongestelde Marineschepen. Een beeld dat klopte. Vooraan stond het keurig gerestaureerde 2 pktje van de commandant van de Basis. Alle andere MG’s werden mooi opgelijnd. 71 prachtexemplaren, blinkend in de ochtendzon. Onze maagjes begonnen wel te knorren, maar dankzij het ijzerenbeachteam Vanbelleghem – Ketels konden we genieten van een smakelijk ontbijt in de jachthaven. Zalig buiten op het terras smaken de croissants en chocoladekoeken toch net iets beter…..

En toen ging het van start … Briefing om 10 uur. Aan de briefing te horen verliepen de voorbereidingen niet zo makkelijk, maar we kennen dat euvel al. Als organisator van een Beachmeeting aan de Kust kom je vanalles tegen wat niet in je draaiboek staat, ondanks de vele inspanningen, aanvragen, enz… Gelukkig is de dag goed verlopen. MG rijders trekken ook hun plan.

Tijdens de briefing werd vermeld dat we tijdens de boottocht goed moesten opletten, want ’s middags zou er een vraag over gesteld worden. Dus goed opletten ( dacht ik ). Met de ganse groep werden we naar een groot marineschip geleid om een boottocht te maken. Er stonden al vele mensen aan te schuiven voor die tocht, maar wij mochten gewoon passeren, direct de boot op en vertrekken. (Een fastpass is precies niet alleen voor walibi). Heerlijk was dat, die tocht op de boot. En alle buitenlandse en Belgische marineschepen konden we van dichtbij bekijken. Niet iedereen kon op hetzelfde schip, de rest van de groep scheepte in op een ” net iets 🙂 ” kleinere boot. Via een kleine hint van Ivan besloot de commandant van het schip om zijn motoren wat harder te laten draaien en in een oogwenk haalden we de anderen in. Na eventjes naast elkaar te varen trok ons schip weer het ruime sop in en maakte grote golven waardoor het kleine bootje fel op en neer ging. Spannende momenten voor die passagiers. Ivan wou nog de waterspuit in actie laten komen, maar gelukkig voor de inzittenden van dat kleine bootje werd dit niet gedaan :).

Het hoogtepunt was toch wel wanneer we het dok invaarden en al onze MGtjes aan de kade zagen staan en met veel interesse bekeken werden door bezoekers van de Vlootdagen. Terug aan wal werd alles in gereedheid gebracht voor het vertrek onder begeleiding van de politie. De mannen checkten de motor, de vrouwen deden topjes aan en smeerden zich in tegen de schroeiende zon. Voor de eerste wagens verliep die politiebegeleiding rimpelloos, wat verder in de rij doken er toch problemen op, waardoor niet iedereen meer het konvooi kon volgen.

Tijdens die rondrit reden we langs de zaak ” Engelrelst” Een mooie kledingzaak die sponsorde. Elke MG toeterde tijdens het voorbijrijden. De toevallige passanten keken verbaasd op. Ook wij toeterden volop, niet wetende dat wij later op de dag met de hoofdprijs van die zaak zouden weglopen. Via mooie, maar drukbereden polderbaantjes bereikten we de middagstop. Oei. Miange en Nelly stonden ons op te wachten met de vraag van de dag. Een lichte vlaag van paniek overmande ons. We moesten tijdens de boottocht opletten. Hadden we dat nu vergeten zeg ! We hadden vooral genoten van die tocht en alles mooi aanschouwd. Gelukkig viel de vraag goed mee. Met de hulp van onze tafelgenoten konden we alle buitenlandse en binnenlandse schepen reconstrueren. Toch goed opgelet ?

Na de koude schotel reden we richting Brugge voor een verfrissend en heerlijk hoeveijsje, aangeboden door Leo en Ingrid wegens hun 29 – jarig huwelijk die dag. De baantjes waren mooi, maar de vele fietsers maakten het ons niet makkelijk. Zo liep de (wagen van) Leo toch wat warm ? Of had dat misschien te maken met zijn huwelijksverjaardag ?

Om 18 u kwamen we uiteindelijk aan bij feestzaal Haeneveld, een mooie zaak die ons lekker eten voorschotelde. De dag zat er jammer genoeg op. Veel te vlug…. We moeten alweer een jaar wachten. Alhoewel… Er komen ondertussen nog veel ritten, die stuk voor stuk prachtig zijn en leuk om mee te doen . Alvast bedankt José en Daniel, Nelly en Miange. Zonder jullie beleefden die 140 deelnemers zo geen prachtige dag. Op naar de volgende rit door jullie georganiseerd : YFYS 2014. Een specialleke….. Alweer…

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be