Meetjeslander

img_8615

Voor een videoverslag van de rit : klik op de foto

 

 

 

 

 

Onder een zwaar dreigend wolkendek verzamelden we in Lembeke voor het ontbijt. Naast een goed gevuld bord en koffie, kregen we ook nog es een goed gevulde “goodie-bag” mee.

Tegen de klok van 10u vertrokken we richting Nederland waarbij we algauw langs de typische dijken met dubbel bomenrij reden. Afgewisseld met kreken en dorpjes konden we genieten van een schilderachtig decor.

Intussen was de wind serieus aangewakkerd, waardoor het droog bleef met zo nu en dan een streepje zon. Het moment om te genieten van het aperitief (made by Benny) op de gekende boerderij in Watervliet.

Vandaar ging het naar Westdorpe waar we onze wagens op de weide konden parkeren, onder “bewaking” van vier kloeke Brabantse trekpaarden (zie foto’s). In de Baeckerrmat konden we genieten van een typisch Hollands broodjeslunch met een eitje, groentjes en de nodige koffie.

Zo konden we er weer tegenaan richting België. Straatnamen als Overslagseweg, Koninkjesdijk en Zuiddorpseweg herinnerde er ons aan dat we eerst nog een stukje Nederland voor de boeg hadden.

Eenmaal terug in België was er aan het Donkmeer in Berlare alweer een aperitiefstop. Prachtige locatie waarbij de inrichters ook een boottocht op het meer voorzien hadden. Aan variatie geen gebrek dus!

Met nog zo’n 15km. voor de boeg bereikten we algauw Feestzaal Breughel in Beervelde, waar ons een uitgebreid én lekker Diner wachtte. Een perfecte afsluiter van een wel héél gevarieerde dag.

Vandaar dat we Stijn, Nele, Bernard, Francine, Eddy, Isabelle en Benny dan ook héél uitvoerig bedanken voor zoveel variatie. Hoeft het nog gezegd dat we dan nu al uitkijken naar de 4de Meetjeslander.

José Ketels

de.redactie@mgcarclub.be

 

 

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be