MG EHS: aangename verrassing

MG EHS: aangename verrassing

De MG EHS beschikt over een uitstekende plug-inhybride aandrijving. Het is een goed uitgeruste SUV die comfort combineert met rijplezier, en dat alles voor een redelijke prijs.

De redactie|Gepubliceerd op 26 apr. 2023| Leestijd: 3 min

Sinds zijn triomfantelijke terugkeer op het Europese autotoneel, stapelt MG de successen op en verovert het steeds meer segmenten. De EHS is een van de nieuwste modellen, gericht op veeleisende klanten.

Onderhuids heeft deze gezins-SUV een 1.5 turbobenzinemotor (162 pk) en een elektrische aandrijflijn (122 pk). Samen leveren ze 258 pk en 370 Nm koppel. Dankzij de batterij van 16,6 kWh kan de auto tot 52 km puur elektrisch rijden (WLTP).

Weg met vooroordelen

Terwijl de instapversie Comfort al beschikt over een infotainmentsysteem, een digitaal dashboard met scherm van 12,3 duim en airconditioning met twee zones, heeft het Luxury-model (40.385 euro) lederen sportzetels, een panoramisch schuifdak, sfeerverlichting en een 360 graden-camerasysteem.

Een aangename verrassing is het zeer hoge afwerkingsniveau in het interieur van de EHS, met plaats voor vijf personen in alle comfort. Met een inhoud van 448 liter is ook de kofferruimte interessant voor een 4,57 m lange wagen.

Veelbelovende kennismaking

De lijst met rijhulpsystemen loont de moeite, met onder meer adaptieve cruise control, een automatische noodrem, dodehoekdetectie en rijstrookassistentie.

Tijdens het rijden maken het zachte comfort van de zetels en de uitstekende geluidsisolatie van het interieur de MG tot een ontspannen ruimte, zowel in elektrische modus als met de verbrandingsmotor.

De tientrapsautomaat schakelt zeer soepel en de acceleratie verloopt zeer geleidelijk. De vering is al even soepel, filtert alle oneffenheden van de weg en beperkt tegelijk de koetswerkbewegingen.

MG hield duidelijk rekening met de passagiers van de EHS. De auto presteert ook vlot en gaat van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden. In het dagelijks leven blijkt ook het brandstofverbruik interessant, want je kunt rond de 3 l/100 km verbruiken.

Met zoveel voordelen is de MG EHS een kijkje waard, zeker als je rekening houdt met zijn heel competitieve verhouding prijs-prestaties. En als klap op de vuurpijl biedt het merk zeven jaar of 150.000 km garantie.

Bron:

Het volledige artikel is te lezen via volgende link:https://gocar.be/nl/autonieuws/car-festival/mg-ehs-aangename-verrassing

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be