Midsummer tour ‘Follow the Leader’

img_7321_1024x683

Verslag Midsummer –  Follow the leader:  zaterdag 24 juni 2017

Na de hittegolf van de voorbije dagen vertrokken we vanuit Nieuwpoort in, jawel gietende regen. Rond Aalter klaarde het weer op en bij aankomst meldde Sven ons dat de buienradar droog weer gaf in het Pajottenland. Op 5 druppels regen na had Sven het goed gezien.

Alvorens de rit aan te vangen konden we ons in Hof Ter Rijst (charmante vierkants hoeve in een schilderachtig landschap) te goed doen aan een uitgestrekte Breugeltafel voorzien van koude en warme assortimenten, alles even smakelijk.

Dit jaar was er geen “bezemwagen” , maar wel een “bezemmoto” waarvan de bestuurder voorzien was van een “fluohelm”. Origineel en misschien iets om te commercialiseren? Who knows. Feit was dat de bezemmoto in het donker héél goed opgemerkt werd.

De schwung zat er van in het begin van de rit goed in en ook sommige deelnemers wisten zich via al dan niet gekke kledij of bewegingen te onderscheiden. Met een afwisseling van grote en kleine wegen en dorpscentra bereikten we het Kasteeldomein Steenhout in Vollezele. Daar konden we genieten van een lekker wijntje en hapjes.

Bij valavond vertrokken we terug waarbij we tal van baantjes aandeden die diep in het landschap verzonken lagen. En door de hoge grasbermen leek het alsof we in een tunnel reden. Mooi zo!

Uiteindelijk kwamen we op onze eindbestemming aan: Café Den Haas in Gooik, gelegen in “the middle of nowhere”, maar daarom niet minder gezellig, want “onder moeders paraplu” wegens motregen. Maar dat kon de pret niet derven, zeker niet voor de prijswinnaars Marc Vermandere, Theo Van Acker & Niels Degruytere (zoon van Bart).

Bij deze Carine, Sven én participanten, bedankt voor alweer een leuke Midsummer. Op naar de volgende.

José Ketels:

de.redactie@mgcarclub.be

 

 

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be