Moezelweekend

MOEZEL WEEKEND 21 -24 AUGUSTUS 2015

img_0433_1024x683

Eindelijk is het zover , na maanden aftellen zijn we vertrokken in colonne naar Hotton voor de start van onze 4-daagse trip naar de Moezel.  De zon heeft er duidelijk ook zin in en verwent ons gedurende 3 dagen van heerlijke warmte.Na ontvangst van goodybag en rallyplaat zijn we vertrokken voor een eerste uitgestippelde trip langs heerlijk meanderende wegen en groene landschappen naar Clerveaux waar we in een luisterrijke zaal genieten van een lekkere maaltijd.

Hierna stuiven we weg voor de 2e etappe die ons nu brengt tot het hotel waar we 3 nachten zullen vertoeven.  Dit pareltje ligt verscholen op het einde van een kloof , halvelings verborgen in het groen, prachtig gewoon!

Na het inchecken ( met grote hilariteit over sommige bedden in de kamers ) krijgen we een aperitief aangeboden op het terras  gevolgd door een echt heerlijk meergangendiner waar we iedere avond mee verwend gaan worden, mmmm … lekker.

De volgende ochtend zijn we terug vertrokken na het ontbijt voor een rondrit in de streek van de Moezel ( mijn God wat is de omgeving rond de Moezel mooi ) waar we rond de middag verwacht worden in de oude burcht Eltz die we bereiken via een prachtige wandeling door het bos.  We worden een boeiende rondleiding aangeboden door een jonge dame met een klok van een stem , een geluk dat de muren héél dik waren. -)

Na een lunch daar ter plekke in die mooie omgeving zijn we terug vertrokken voor een rondje heerlijke wegen en fascinerende landschappen en vergezichten vergezeld van een stralend zonnetje.

Na het diner krijgen Ivan en Geert de garcon/barman zover dat hij toch de bar in de kelder wil open doen ,  genaamd de “wunderbar”.  Geloof het of geloof het niet , dit was echt op het lijf geschreven van de MG-club.Het interieur deed ons terug flitsen naar vroegere tijden , je weet wel…die van hoge hoeden en hoepelvormige baljurken.  De sfeer zat er onmiddellijk in en die avond is voorbij gegaan in een roes van zingen, dansen,acts , brullen en lachen.Tjonge , wat deed dit deugd.  Als kers op de taart bleek dat de barman in het bezit was van een wondermooie stem zodat we er nog een gratis optreden bijkregen.

De ochtendstond daarna was iets minder , je kon duidelijk merken dat het een korte nacht was geweest!-)

Geen nood, het roadboek wachtte op ons en wederom werden we ondergedompeld in een wondermooie natuurrit met hier en daar een charmant dorpje , een  imposante burcht of glooiende hellingen vol druivenranken.

De middagstop bracht ons naar het middeleeuwse Bernkastel-Kues.Na een stevige wandeling bergop kregen we een lunch aangeboden hoog boven de Moezel waar we op een terras konden genieten van een fabelachtig uitzicht en een typisch Duits gerecht : choucroute met worst.  Daarna stak door  toenemende bewolking , de wind een tandje toe buitenom onze MG’s maar eveneens ook “in” de MG’s.-)  ‘ s Avonds was het terug tijd voor aperitief (deze keer met de eerste regendruppels) en alweer een diner om duimen en vingers af te lekken.  Wederom kregen we de barman zover dat hij die “wunderbar” opendeed en wat niemand had durven dromen gebeurde toch opnieuw , de roes van zingen, brullen, drinken en dansen startte opnieuw , deze keer nog heviger door toedoen van DJ Ivan.

Had Els niet naar beneden gekomen in haar badjas om te verwittigen dat we nogal te keer gingen, we zouden nog steeds aan het fuiven zijn denk ik.

De barman zag zijn kans en sloot de bar met één finaal zelf gezongen lied die ons achterliet met een krop in de keel.

Ik moet géén tekening maken hoe we er uitzagen de ochtend daarna bij het ontbijt en de uitcheck van het hotel.

Met spijt in het hart moesten we deze prachtige locatie verlaten maar niet getreurd , de Moezelboys hadden nog een mooie rit uitgestippeld met onderweg een stop bij een Vlaamse wijnbouwer waar we niet alleen getrakteerd werden op een glaasje schuimwijn maar ook op een fikse regenbui. Daarna werden we verwacht op het terras van een wijndomein waar we konden proeven van verscheidene wijnen met bijhorende maaltijd.  Aangezien er toch  heel wat bestellingen werden geplaast moet de wijn in de smaak gevallen zijn.

Om onze 4-daagse trip af te sluiten hadden we nog een mooie route voor de boeg die ons terug bracht naar waar we gestart waren : Hotton.  Ongelooflijk hoe snel deze vakantie was voorbij gevlogen.  Een dikke  pluim voor onze oude MG’s , bijna geen technische mankementen en als er één was dan vlogen de mannen erop af als een bende bijen op een pot honing.

Wat een kameraadschap zeg.

Om het met de woorden van Ivan te zeggen …deze 4 dagen voelden aan als 4 weken vakantie , zo ontspannen was het.

Voorwaar Geert, Sabine , Els en Ivan , hartelijk dank voor deze onvergetelijke trip en voor al de voorbereidingen , tijd en energie die jullie hier hebben ingestoken.

HULDE

Bart &Elsje

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be