Oost – West

oost-west-2012_7577

Meestal begint een ritverslag met de woorden : vroeg uit de veren , rolluik omhoog : joepie de zon schijnt ! Of niet?

Deze keer begon de rit met een mail van WIM: vroeger opstaan! De organisatoren verwachten jullie al om 8 h30!

Zo gezegd zo gedaan. Onder een bewolkte hemel , met enkele spatjes regen, op naar Beervelde , waar OLIVIER en HENDRIK ons opwachtten.

HENDRIK begon onmiddellijk met het “serieuze”werk: hoeveel weegt dit antiek kompas ? En dit op een bijna nuchtere maag…oost-west-2012_7569

We kregen een prima ontbijt voorgeschoteld , waarbij één koffiekoek nogal plakkerig was , waardoor de begroeting van MG vrienden en kennissen soms letterlijk bleef kleven. Leuk !

OLIVIER vroeg me of hij mocht volgen : natuurlijk ! Het is altijd meegenomen als de “Chef techniek” aan je achterbumper kleeft : je weet maar nooit J !

Gelukkig, heeft niemand van zijn diensten gebruik moeten maken.

HENDRIK gaf ons de raad , om in één ruk door te rijden naar de OLTIMERFARM en ons niet te laten verleiden door de “Vlooikes” wat we ook deden.

oost-west-2012_7533Ter plaatse , smaakte de aangeboden verfrissing en wat we zagen aan OLTIMERS was echt de moeite. Jammer dat er niet veel deelnemers naar de andere twee loodsen gereden zijn : ze hebben een mooie collectie gemist : RR..FE..PO..SM..CHR..STUD..CA..ALP..TA..MOR..2CH..CO..F..JA.. zijn maar enkele merken die daar staan te pronken.

Van al dat retro moois , hadden we honger gekregen  en dat was maar goed ook ! Een koude schotel met friet , om U tegen te zeggen , kregen we voorgezet in het BIEZENHOF te Aalter.

Na nog enkele “spekskes” kapot geklopt te hebben en onder een lekker zonnetje  vertrokken we  voor deel 2 van deze prachtige rit : op naar de bossen van Brugge.oost-west-2012_7555

Dit via Hertsberge , met zijn vele onverharde wegen , waar ons F ke het toch moeilijk mee had ,maar allée we zijn er zonder zichtbare schade doorgeraakt.

Als rasechte Westvlamingen , kennnen we  de groene long rond Brugge , maar er  doorrijden , begeleid door EMIEL , met een ecologisch verantwoorde stop , waar de terug opgedoken dorst (of was het goesting ?) gelaafd werd : dit is pas genieten !

Vooruit met de GEIT, heu pardon  met de MG , nog +- 40 KM naar ‘t Zwarte Veld via rustige en vlot ‘bollende’ wegen , zo vlot dat we een stuk zelfs drie keer gedaan hebben J Het moest maar zo plezant niet zijn hé !

Te Oedelem waren BENOIT en zijn DAME al aangekomen en ook de andere Engelse duiven vielen snel, zodat het op een mum van tijd, een gezellige drukte werd op het terras.

Het aperitief en de prijsuitreiking volgden , met als resultaat , dat uw dienaar nu zit te zweten achter zijn …………..

Na een lekkere maaltijd en de klassieke afscheidszoenen en dito handen, reden we, voor het eerst dit jaar met open kap, naar Izegem.

We hebben met volle teugen genoten van deze prachtige dag : zeer goed georganiseerd , zowel wegboek , pleisterplaatsen , catering , enz.. TOP!!

Onze hartelijke dank gaat uiteraard naar HENDRIK , EDDY, GUIDO (prachtige rally plaat !), JOSKE , JEANNINE en CARINE,maar ook naar ALLE deelnemers , voor de gezellige  en kameraadschappelijke sfeer.

“OOST WEST, THUIS BEST” was deze keer fout !

Met achthoekige groeten van,

Johan & Viviane.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be