RBW onthult pre-productie elektrische klassieke Roadster

RBW onthult pre-productie elektrische klassieke Roadster

8 oktober 2020

Klassiekersfabrikant RBW Electric Classic Cars heeft het pre-productiemodel van zijn stijlvolle elektrische klassieke roadster onthuld. Geïnspireerd door de MGB Roadster uit de jaren 60, neemt de RBW EV Roadster het klassieke sportwagenontwerp over en verbetert het voor de moderne wereld, met behoud van een stijlvolle elegantie. Onder de gloednieuwe erfgoedcarrosserie van British Motor Heritage zit een gepatenteerd aandrijfsysteem dat al drie jaar in ontwikkeling is. RBW heeft samengewerkt met Continental Engineering Services (CES) en Zytek Automotive, beide onderdeel van Continental AG, dat de technologie voor het winnen van het wereldkampioenschap levert die wordt toegepast op Formule E-racewagens. In navolging van de visie van RBW-oprichter Peter Swain hebben ze samen een voertuig gecreëerd met de esthetische aantrekkingskracht van een klassieke auto, maar met moderne elektrotechniek.

Managing Director Peter Swain zei: “Ons gepatenteerde systeem (patent p: 1906698.4) plaatst de elektromotor aan de achterkant van de auto en Hyperdrive Innovation’s lithium-ionbatterijtechnologie onder de motorkap, die een perfect uitgebalanceerde gewichtsverdeling geeft. Dit geeft de bestuurder niet alleen een veel betere wegligging met behoud van dat sportwagengevoel, maar zorgt er ook voor dat de accu maximaal kan worden opgeborgen. “Het RBW-systeem is getest en voldoet aan de Europese verordening nr. 100 van de Economische Commissie, die RBW bevestigt als een erkende wereldwijde autofabrikant. “Wat nog spannender voor ons is, is dat het RBW-systeem en de architectuur kunnen worden geïnstalleerd in andere carrosserieën zoals Austin Healey, Jaguar E-Type, Mini en nog veel meer. Elke auto kan worden gebouwd volgens de persoonlijke specificaties en eisen van de klant. De mogelijkheden zijn eindeloos en stellen daarmee de toekomst van klassiek autorijden veilig. ”

De RBW roadster heeft ook een op maat gemaakte voor- en achtervering, allemaal onafhankelijk gebruikmakend van coil-over-dempertechnologie rond het voertuig, en OEM-ontwikkelde remschijven en remklauwen, inclusief Regen-remmen. Het heeft ook de nieuwste generatie naafontwerp en wiellagertechnologie geïnstalleerd. Alle geïnstalleerde onderdelen en componenten zijn gloednieuw. De handgemaakte modellen in beperkte oplage, waarvan in eerste instantie 30 exemplaren zijn gemaakt, zijn ontworpen met hoogwaardige geluids- en trillingsniveaus. In de afgelopen 20 jaar heeft CES ervaring opgebouwd met het optimaliseren van Noise Vibration Harshness (NVH) in dergelijke voertuigen, met name de uitdagingen die worden veroorzaakt door de vervanging van een verbrandingsmotor door een elektrische aandrijflijn – dit is toegepast op de RBW Roadster om ervoor te zorgen een prettige ervaring tijdens het wegrijden, stadsverkeer, cruisen en pittig rijden.

Het multifunctionele dashboarddisplay combineert de meters en berichten van de bestuurder met symbolen voor veiligheidsdiagnose in een gebruiksvriendelijke grafische interface die is ontworpen voor een veilige en soepele bediening tijdens het rijden. Pioneer’s vlaggenschip ingebouwd navigatiesysteem met Wi-Fi® brengt een groot gemotoriseerd 7-inch 24-bits True Color capacitief WVGA-multitouchscreen naar het dashboard. Het beschikt ook over een HDMI-ingang om smartphones te spiegelen, SD-kaartingang en dubbele USB-ingangen en vergulde RCA-connectoren voor de hoogst mogelijke audiokwaliteit. Het interieur van de auto is ontworpen door Prototrim, specialisten in trimontwikkeling met meer dan 100 jaar gecombineerde kennis en ervaring. Met het allerhoogste niveau van vakmanschap is elk afgewerkt interieur voortreffelijk, van de nauwkeurigheid van de patronen tot de kwaliteit van het stiksel.

Verdere modelontwikkelingen zijn al gaande met een GT-versie met vaste kop die in 2021 zal volgen, samen met een tweede elektrische RBW-recreatie. De productie begint begin 2021 met prijzen vanaf £ 90.000 plus belastingen, met een eerste aanbetaling van £ 5.000. Er worden al bestellingen gedaan bij RBW die de auto naar klanten brengen voor Covid-veilige testritten. Bekijk de volledige specificatie van de RBW Electric Classic Roadster hier .

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be