Reisverslag Luxemburg – Geert Vanneste

Op het eindejaarsdiner heb ik met Guy en Wim aan de praat geweest over de website van de club en de manier waarop je zo’n site aanterkkelijk maakt om te bezoeken. Zo’n site beheren en aanpassen om alles zoveel mogelijk up to date te houden is dan ook een hele opgave. Mijn grootste respect voor jullie allemaal die dit verwezenlijken.

Om ook mijn steentje bij te dragen had ik het idee om een rubriek voor te stellen waar we onze eigen reisverhalen met de MG. kunnen verhalen met een beetje tekst enkele leuke foto’s. Dit kan een heuse rondreis doorheen bv. Frankrijk of een leuk weekend in de Ardennen zijn, of zelfs een aantrekkelijke autoroute dicht bij huis. Dus iets wat we op eigen houtje of met een paar vrienden MG – drivers gedaan hebben. De combinatie van mooie foto’s en wat bijhorende uitleg is denk ik een aangename manier om de website te vervolledigen. Dus ieder lid van de club die het leuk zou vinden om zijn of haar reis of- toerverhalen uiteraard met ons MG’ke via deze rubriek te verhalen is zeker welkom.

Daarom wil ik een poging ondernemen om als eerste de spits af te bijten, nl. vorig jaar in juni zijn we enkele dagen met onze MGB van 1966 doorheen de Ardennen naar Luxemburg gereden. Een tripje van ongeveeer 1200 km. in totaal. We zijn via de autosnelweg tot Namen gereden om dan zo via de leuke kronkelige weggetjes via Durbuy , Houffalize, St-Vith het drielandenpunt met België , Duitsland en Luxembourg te bereiken. Het weer viel mee, zo’n 15°c. en droog net goed genoeg om te kunnen openrijden ,daar gaan we toch voor.

We verbleven twee nachten in een gezellig hotelletje gelegen in Oberhausen,een klein dorpje nabij Burg-Reuland . De streek is er een oase van groen, rust en toffe wegen natuurlijk. Na een stevig ontbijt maakten we ons klaar om een heuse rondrit in het Groothertogdom Luxembourg te rijden.

kasteel van Bourscheid op de heuvel

Via dorpjes en steden zoals Wiltz, Clervaux, Bourscheid en Vianden maakten we een prachtige tocht door valleien, langs vele kastelen en af en toe de remmen dicht voor een stop bij mooie vergezichten of aan een leuk terrasje. Tegen de avond, zo’n 300 km. later keerden we voldaan terug naar ons hotel. Daar wachte ons een nog een lekker avondmaal en een welverdiende nachtrust. De volgende morgen keerden we dan terug huiswaarts, natuurlijk via de kleinste baantjes. We volgden een stuk van het traject waar de renners Luik – Bastenaken – Luik op rijden. Via St. Vith, Stavelot naar Spa waar we s’middags gegeten hebben ging onze weg verder langs hamoir, Huy tot Hannut waar we weer de snelweg opgereden zijn. Het was een zeer leuke uitstap die zeker voor herhaling vatbaar is. Info over de route en verblijfplaats is altijd welkom.

Kasteel van Bourscheid, mits betaling (2€ ) te bezoeken.
Magnifiek panorama over over de Süre-vallei
Wellicht het bekendste kasteel van Luxembourg, nl. dat van Vianden in alle glorie.
Engelse trots van welleer op kruistocht doorheen fantastische landschappen
Onze verblijfplaats voor het weekend, op de grens aan het drielandenpunt
Kan het nog mooier, lekker genieten in de zon van landschap en wagen.
2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be