Technische Meeting

img_7908_1024x683

Deze keer was het “back to school”, letterlijk dan, voor de deelnemers aan deze technische meeting.  De meeting ging namelijk door in de gebouwen van het KTA in Aalst.  Een nieuwe locatie deze keer, en zeer geschikt, want qua capaciteit kunnen we daar zeker veel meer deelnemers aan, en ook met een iets andere formule (op een zaterdagvoormiddag). Enerzijds kon er gebruik gemaakt worden van de ruime refter (met bar!) voor het theoretische gedeelte, anderzijds stond ook de werkplaats ons ter beschikking voor het praktische gedeelte.

Deze keer hadden we geen specifiek onderwerp, maar Patrick had de taak op zich genomen om één en ander ter sprake te brengen en in detail te tonen.  Het hoofdthema van de dag was de voorbereiding van je MG voor de winter, en hoe die na de winter opnieuw te ontwaken.  De verschillende aandachtspunten werden op praktische wijze op de MGA coupé van Patrick (“den 58”) aangetoond.  Daarna ging het terug richting refter waar we nog verder discussieerden over diverse onderwerpen zoals het gebruik van DOT 5 vs DOT 4 remolie, wat er belangrijk is bij motorolie, maar ook exotischere onderwerpen zoals een Derrington crossflow cylinderkop of een Shorrock compressor.

Maar boven alles was ook deze meeting er weer één van gezellig samenzijn, rond onze gemeenschappelijke passie : de MG.  Het seizoen kan nu goed van start gaan : de volgende afspraak volgt op 23/3 : de openingsrit waar we eindelijk, na deze lange winter (?) opnieuw onze MG gaan kunnen doen herleven.  Hopelijk dit jaar niet in sneeuw, zoals vorig jaar.  Alhoewel, tot hiertoe laat de winter dit alvast niet vermoeden.

Wenst u graag eens één of ander onderwerp op een technische meeting behandeld te zien ?  Aarzel dan niet om dit aan één van de betrokkenen door te geven.  We zoeken naar onderwerpen voor volgende meetings !!!

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be