Zoute Grand Prix – Kijken & rijden

z-event_9439Vorig jaar op de Info Meeting (lees kalender samenstelling ritten) kwam Daniël Van Belleghem met het idee om eens met de club een bezoek te brengen aan de “Zoute Rally”. Een prestigieus opgevatte regulariteits rally, dus met opname van de gemiddelde tijd voor oldtimers.

Wetende dat zoiets plaats vind in hartje knokke, toch het mondaine centrum aan de Kust, wordt er toch van verwacht veel mooie en vooral héél dure oldtimers te zien.  En dit alles in een heel mooi decor aan de kust.

Benieuwd wat Daniel en Nelly, geflankeerd door hun trouwe MG partners José, Miange , Jean en Betty en nog enkele moedige krachten daarvan gaan terrecht brengen. Wijzelf altijd happig naar nieuwe ideeën en heel goed wetend wat de organisatoren in hun mars hebben waren we dus extra benieuwd om dit eens mee te maken.

Zo gezegd, zo gedaan, we werden s’middags verwacht in restaurant ‘De Raan ‘ te Heist aan Zee. Spijtig, maar Daniël en José hebben voor 2012 een patent gekregen op regenweer. Wie op de laatste Beachmeeting aanwezig was zal het zich vast wel herinneren. Maar… nu hadden ze hun regen besteld voor de middag zodat we ’s namiddags  van mooie opklaringen konden genieten.

Aangekomen op de dijk werden alle MG’s netjes op een rij geparkeerd.  Bij het binnenkomen viel me direct het mooie  gegraveerde glasraam op, gemaakt ter gelegenheid van de Zoute Rally en ons bezoek eraan met de club. En, gemaakt door onze eigen club kunstenaar Jean Deplanter. Prachtig gedaan Jean !

Na enkele leuke babbels, een aperitief en een heel lekkere maaltijd was het tijd om te vertrekken. Ongeveer 50 Mg’s stonden te popelen op de dijk om naar al dat moois te gaan kijken. We kregen eerst een mooie rondrit voorgeschoteld, niet al te lang ( zo’n 35 km.) want we moesten immers voor 15.30 u. in Knokke zijn.

Er was daar speciaal voor ons parking voorzien op de dijk van Knokke Zoute.  Als enige autoclub mochten we in de directe omgeving van de aankomstplaats parkeren. Daniël, ik moet het je nageven, weinigen die in zoiets zouden slagen Chapeau hoor.

Daar aangekomen, vergezeld van een deugddoend zonnetje hadden we nog even de tijd om wat te babbelen en te genieten van onze wagens die heel wat aandacht kregen van de voorbijgangers.

Vanaf nu was iedereen vrij om alles te gaan bekijken zoals hijzelf wou.

Wij passeerden langs de prestigieuze automerken die meewerkten aan de Zoute Rally. Mooie, gloednieuwe bolides stonden er te blinken in de zon.

Ja, de sfeer zat er direct goed in met al dat moois tentoongesteld en dit was pas een voorsmaak van waarvoor we in feite kwamen, nl. de aankomst van de regelmatigheidsrally met meer dan 150 oldtimers.

Oldtimers zeg je, het waren niet de minste hoor, Jaguar, Porche, Bentley, enz… teveel om op te noemen. Aan de nummers op de wagens te zien waren het er meer dan 160. Als je dan bedenkt dat het inschrijvingsgeld per wagen meer dan 3000 € bedraagt, dan is de vergelijking met de Mille Miglia inderdaad niet veraf.

Tussen alle deelnemende wagens zaten ook enkele MG’s verscholen, ik geef toe dat ons eigen huismerk in de minderheid was, maar toen we terug op de dijk kwamen en we onze blinkende wagentjes terug zagen staan, wisten we dat we toch in ons opzet geslaagd waren, nl. De MG car club Belgium was zichtbaar aanwezig geweest op de Zoute Rally. Daniël, je bent met verve in je opzet geslaagd.

Nog een dikke merci aan de organisatoren voor dit éénmalige en unieke event.

Benieuwd wat jullie volgend jaar uit de mouw schudden…

Met MG greetings,

Geert.

z-event_9442

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be