Beachmeeting

 

IMG_0261

Door hier te klikken kan je alvast een filmpje bekijken van de deelnemende wagens

MG Beach Meeting,  een Koninklijke happening onder een stralende zon.

Zondag 10 juli, de weergoden waren ons goedgezind. Oostende, Koningin der badsteden, lonkte en we hadden een date aan de befaamde Koninklijke Gaanderijen op de zeedijk. Geen royalties te bespeuren, maar we werden wel vorstelijk ontvangen en naar onze standplaats op de promenade begeleid door de mensen van de Oostendse Vespa club en IJzerenBeach crew.

Een hartelijk welkom in de Thermae Palace, een stijlvolle locatie en een lekker ontbijt, het was een fijn weerzien en een excellente start voor een prachtige dag.

Het was even goochelen met klank en lichtspel, maar het voorwoord van de voorzitter Clive op de dijk was hartverwarmend, het weerwoord van de voorzitter van de Vespa club matchend, geschenken werden uitgewisseld, de sponsors van harte bedankt.

Met warm applaus werden de plechtigheden afgesloten en onder bewonderende blikken van de dijkgangers stapten we in onze wagens en volgenden de geroutineerde Vespa clubleden.

Laverend tussen massa’s toeristen begonnen we onze voormiddagrit richting Beerst, de tot in de puntjes uitgewerkt wegbeschrijving (waarvoor dank),

in de hand, het bolletje-pijltje volgend, (wij nog in opleiding, dus niet het voortouw nemend). De rit verliep vlekkeloos, langs de kustlijn van Oostende naar Lombardsijde-Bad, dan kronkelend door de het Vlaamse achterland, langs kleine binnenwegen met toepasselijke namen als Schuddebeurzeweg, Fleriskotstraat, Langekoestalstraat.

De richtlijnen waren duidelijk, de snelheid ideaal om van het landschap te genieten, het publiek langs de weg was enthousiast en ook wij konden in de bochten genieten van het uitzicht op de mooie wagens voor en soms achter ons.

We kwamen tijdig aan in de Salons Notredame, verwelkomd met een lekker aperitief, sommigen kwamen even op adem in de mooie tuin, ander strekten al onmiddellijk de beentjes onder tafel van dit mooie restaurant.

Gebraiseerde Polderham met streekbiersaus, groentjes en frietjes, we lieten het ons smaken,. De compagnie aan tafel was goedgezind, de bordjes konden tot 3 maal worden bijgevuld en de “dame blanche” als dessert vulde de laatste gaatjes. Buikjes goed rond en we stonden alweer te popelen om de namiddagrit te starten.

Opnieuw met open dak vervolgden we onze dagtour. Was het door het felle zonlicht of wellicht door het bourgondisch maal, we reden de eerste kilometers al verkeerd, maar dit werd gelukkig vlug in goeie banen geleid. De 70 kilometers lang rit, bracht ons langs vlaamse velden, duinpannen en golfterreinen.

Het panoramisch uitzicht in de toepasselijke Panoramalaan in Koksijde, was zeker een stop waard. De straatjes leken af en toe op een doolhof, we kruisten medecompanen in alle richtingen, maar gaven de moed niet op. Leerden bij dat onze Koningin Mathilde hier een restaurantje uitbaat (of toch een naamgenote) en de Koninklijke baan bracht ons in royale sfeer naar het eindpunt van deze dag.

De wagens werden aangemeerd naast een bootrestaurant, we kregen gelukkig geen natte voetjes want de Normandie ligt veilig en wel op het vaste land. Opnieuw werden we culinair verwend, een verzorgde, uitgebreide broodjesmaaltijd met drankje naar keuze. Het napraten in een gezellige en unieke locatie, we waren de koning te rijk.

Dat we dan nog een mooie prijs naar huis mochten meenemen, was een onverwachte,  maar zeer gegeerde afsluiter: een cadeaucheque van Boetiek Engelrelst uit Zeebrugge.

En ook de flessen champagne Blue Peter vonden een goede thuis na de rit, waarvoor hartelijk dank aan de sponsors.

Hierbij ook nog een woordje van dank aan de organisatie, het was top in orde. Dit vraagt veel werk, maar jullie stralen ook zoveel enthousiasme uit en het informatieve roadbook was zeker een extra pluim waard.

Graag nog een mercietje voor de onze tafel- en rit genoten, die ons onmiddellijk een warm en welkom gevoel gaven in deze groep. Momenten om te koesteren en op naar de volgende.

Stef en Marie-Anne.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be