Midsummer tour

 

 

dsc03963

Na onze positieve ervaring van de 1ste “Follow the leader” tekenden wij dan ook graag present voor de 2de editie. Om te beginnen hadden de organisatoren écht wel het juiste tijdstip uitgekozen. Na de “nationale drashes” van de voorbije dagen en (!) het voorafgaand uur,  konden we de ganse rit met de kap open rijden. Zelfs op de tussenstop konden we buiten genieten van een lekker drankje, wat het midsummer-gevoel aanwakkerde.  Qua originaliteit kon dit al tellen. Maar daarover straks meer.

Ook Brasserie Rubbens (omgebouwd deel van de Jeneverstokerij met loftgevoel) kan qua originaliteit tellen. Bij aankomst konden we er genieten van een lekker aperitief, gevolgd door een al even lekkere en uitgebreide BBQ (een BBQ brengt toch steeds weer dat zomergevoel mee hé).

Nadat de innerlijke mens versterkt was, konden we de baan op in het spoor van de “Leader” , zijnde Carine en Sven (bij ieder kruispunt diende de 1ste wagen achter de “leader” te stoppen om de volgende wagens de weg te wijzen, tot ze net voor de laatste wagen terug in de colonne dienden in te schuiven). Gezien de organisatoren een originaliteitsprijs in petto hadden, was het bij ieder kruispunt dan ook uitkijken wat de deelnemers in hun mars hadden om origineel voor de dag te komen. Van alles was er te zien: zwaailichten, “vlammende salami’s”, uitgedost in de nationale driekleur, clowneske pakken tot “levende standbeelden”. Alweer originaliteit troef!

Tussendoor passeerden we in Vollezele doorheen het majestueus domein Steenhout met zijn Kasteel en boerderij. Bij een korte stop aldaar waanden we ons eventjes een Kasteelheer.

Halfweg werd er op het pittoresk  Lieferingeplein  halt gehouden aan de nostalgische Wijnbar “Vingi”. We werden er door de charmante uitbaatster en patron getrakteerd op een Gin-Tonic, waarna we met ons bonnetjes een lekker glaasje wijn konden nuttigen, dit allemaal in de buitenlucht met onze MG’s in zicht. Supertof!

Toen we terug vertrokken werd het donker en kwamen de meest kleurrijke en fluorescerende pakken te voorschijn.  Een waar spektakel dat bij tal van kruispunten een andere dimensie kreeg in de hoop om die fel begeerde originaliteitsprijs in de wacht te slepen.

Eenmaal terug in Brasserie Rubbens kregen we van de uitbater een (humoristische) toelichting omtrent de herkomst van Gin en verschillende soorten Gin van brouwerij Rubbens. Blijkbaar is de Gin een oer Belgisch product, maar nadat enkele Belgen tijdens WO II met hun Jenever naar Engeland verkasten, en door de taalverbastering aldaar is zo het misverstand ontstaan dat Gin een Engels product is. Niet dus!

Uiteindelijk kwamen … uit Baarle als winnaars uit de bus en konden zij kiezen uit een van de vele Gin pakketten. Vicevoorzitter Patrick bedankte de organisatoren Carine & Sven voor deze originele Midsummer. En zoals bij het afscheid door de vele deelnemers geopperd werd, is de “Midsummer-Follow the leader”, voor volgend jaar zeker en vast een MUST!

Carine, Sven en medewerkers, hartelijk bedankt voor deze super-originele Midsummer Evening Tour.  De organisatoren wensen hierbij ook de participanten bedanken, maar ook de deelnemers voor hun originaliteit.

Verslag: José Ketels

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be