Beachmeeting

img_8969_1024x683

Een Beachmeeting en de weergoden….dat botst soms wel een keer.  Anno 2014 was het weer van dat.  Maar …..!!!   Zoiets laten we niet aan ons hart komen !  Een beachmeeting associeer ik steeds met een puike organisatie, een leuke rit met steeds aangename verrassingen, maar vooral …het weerzien van de vele MG vrienden en de leute en plezier die gans de dag gemaakt wordt.

Om 9 u werden we verwacht aan het zwembad van Wenduine. Het was zwaarbewolkt, doch warm en droog.  Met de kap open reden we welgemutst naar Wenduine.  Toen we daar aankwamen stonden reeds een heleboel MGtjes, netjes opgesteld in een groot vierkant op het plein.  Onze magen knorden, dus gingen we snel binnen voor een heerlijk ontbijt.

Aan de ingang werden we plots geconfronteerd met “letters”. Ja ! Voor de kenners ! Het is weer van dat ! Opletten geblazen !  Dat was nog niet alles.  Bij het aanmelden bij Nelly en Miange kregen we plots een invulformulier voor onze neus geschoven !  E=mc2 !

Mijn halve trouwboek, Ivan, wist al direct het antwoord. Einstein en hij koppelde er meteen een datum aan : 1933.  Ja ! Dit zou basiskennis moeten zijn voor iemand die wetenschappen gestudeerd heeft .Aan de inschrijftafel stonden ze even perplex !

Toch deed mijn schoonzus me nog even twijfelen aan het woord.  Met de reeds gevonden letters zouden we ook “Wenduine” kunnen maken ! Dus toch maar verder letters zoeken…

Algauw werden we buiten verwacht voor een degelijke briefing van Daniel zodanig dat we alle wegenwerken netjes konden omzeilen. We vertrokken voor een superkort (maar zeer intens omdat we letters moesten zoeken onderweg) ritje naar het centrum van De Haan.  Daar wachtten ons 3 gidsen op. We verdeelden ons netjes in 3 groepen en wij gingen op stap met “Roger” !  Een gepensioneerde leerkracht Nederlands die in zijn tijd zeker en vast tucht had in zijn klas.  Het moet gezegd worden ! Roger was een supergids, in gans De Haan een bekend figuur, en we hingen letterlijk aan zijn lippen als hij over de concessie en Art deco over De Haan begon te vertellen.  Deze gidsbeurt van 1 uur vloog voorbij.  Jammer….We hadden graag meer van Roger gehoord. Maar we hadden echt veeeeeel bijgeleerd.  Toen was het tijd om de motoren van onze MGkes te laten ronken en de wolken vonden dat het ook tijd werd om wat water te lossen.  Dus met de kap toe reden we door de Polders richting vakantiecentrum “de Duinse Polders”. Regenweer heeft wel zijn voordelen : je komt geen fietsers tegen :), maar als nadeel….minder makkelijk om letters te zoeken 🙂 Het koud buffet smaakte voortreffelijk. Er werd aan tafel heel wat afgebabbeld. We hadden tijd, want de regen kwam met bakken uit de hemel gevallen.  Toen kwamen er her en der smartphones boven en werd menig man nerveus. De vraag van de middag !  “Wanneer woonde Einstein in De Haan!”  Ivan was er gerust in, maar onze voorzitter Clive heeft gans internet geraadpleegd om dan uiteindelijk toch maar van ons te aanvaarden dat het 1933 moest zijn.  (Bij winst beloofde hij ons 6 flessen champagne 🙂 ) Toen kondigde Daniel aan dat het toch tijd werd om te vertrekken.  We moesten lopen naar de auto ! Kletsnat waren we en de ramen begonnen aan te  dampen.  Niets aan te doen …we volgen onze roadboek netjes.  Geen fietsers ! Geen wandelaars ! Niet al te veel verkeer ! Wel water ! Veel water !  De roadboek gidste ons richting Lissewege.  Aan het treinstationnetje, dat we konden bezoeken, moesten we terug draaien.  Dat had Daniel bij de briefing goed uitgelegd.  Toch wou Ivan nog eens het mooie dorpje binnenrijden en dan draaien ! fout ! Goed fout ! We konden niet meer terug ! Kermis, eenrichtingsverkeer,… Met als gevolg : complete chaos in Lissewege. Want blijkbaar was niet Ivan de enige die het dorpje wou binnenrijden.  Enfin… We zijn toch weer op de goede weg geraakt, richting volgend obstakel : een feesttent ! Midden op de weg ! We mochten gelukkig over het gras naast de tent rijden.  Dit bezorgde de organisatoren van die tent toch nog een pleziertje : 62 voorbijrijdende MGs bewonderen !  De overgespannen draad was een moeilijkere hindernis om te nemen.  De Mgs konden er net onder, maar wie een antenne had, bleef daaraan haperen.  Ook het centrum van Brugge werd door onze wagentjes onveilig gemaakt, meer bepaald de Coupure, een prachtig stukje Brugge dat we tijdens de rit hebben leren kennen.

We kregen dorst. Aardenburg werd de stopplaats van vele MGs.  Een halve minuut werd er gesakkerd over het weer, maar dan was er tijd voor veel plezier. We weten eigenlijk nog niet wat de cafébaas in de warme chocomelk van sommige dames gedaan heeft. Vodka of zo ? Het ging er behoorlijk hevig aan toe ! Algauw werd het tijd om richting Ter Mude te rijden, langs mooie dijken, langs Breskens  en Cadzand ( toch wel eens de moeite om die te zien bij regenweer 🙂 een heel ander sfeertje 🙂 ) We kwamen netjes op tijd aan in Hof ter Mude.  De aperitief, aangeboden door de club, smaakte. En toen  kregen we varkenshaasje.  Haasje ? Had Daniel gisteren die niet omvergereden ?  We hebben die alleszins niet meer zien liggen ?

En dan was er prijsuitreiking.  Een mooie waardebon bij de zeer mooie kledingzaak “Engelrelst”  Ivan eiste die bon snel op ! Hij had immers het antwoord gevonden ? Ah nee… Ik denk dat Engelrelst nog wel een extra duit aan mij zal verdienen. Heb nog enkele feestjes in het najaar 😉 In ieder geval ! Het was alweer een onvergetelijke dag ! In normale omstandigheden zaten we die dag wellicht in onze luie zetel voor de tv, maar nu… Dank zij Daniel, Jose, Nelly en Miange MOESTEN we de deur uit ! Het weer maakt niet je dag ! De MGmensen maken je dag ! en daarin was die dag weer meer dan eens geslaagd !

Bedankt,  Ijzer- en Beachteam en tot 5 juli 2015.  Maar breng toch eerst eieren naar  Clara 😉 Els

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be