Midsummer evening tour

img_4745

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We schrijven zaterdag 14 juni 2014. Halfweg de namiddag vertrokken we vanuit Nieuwpoort richting Heikruis voor alweer een “vernieuwende” tour binnen de MGCCB. De zon en de wisselende bewolking liet ons het beste verhopen.

In Heikruis aangekomen, werden we door Carine, Sven en medewerkers ontvangen in een statige Vierkants hoeve, gelegen in een prachtige groene omgeving.

We genoten er van een cava met hapje, gevolgd door een lekker koud buffet met Scandinavische toetsen. Bij de koffie wisten we ook het aardbeientaartje te smaken.

Tussendoor werd er onder de deelnemers al druk gepraat over het concept van de dag: “follow the leader”, dat tijdens de briefing door Carine nader toegelicht werd. De wagen die op kop rijdt (the leader) en het laatste voertuig zijn steeds dezelfde. Tussenin rijden de deelnemers, die om beurten aan een kruispunt de rijrichting aangeven.

Benieuwd naar hetgeen komen moest, begaven we ons omstreeks 20u naar onze wagens. Intussen was de hemel nog wat meer uitgeklaard en konden we onder een nog stralend zonnetje de rit aanvangen. Al gauw bleek het concept bij iedereen aan te slaan en werd er enthousiast gewuifd en wild getoeterd. De aanwijzingen werden ook steeds inventiever en artistieker.

Daarbij dient gezegd dat de rit onder een vlot, zeg maar strak tempo verliep waarbij elkeen kon genieten  van de voorhanden zijnde PK’s. Naast mooie landelijke en secundaire wegen, werden ons ook enkele stofferige wegen onder de wielen geschoven. In toepasselijke rallytermen: Eat my dust!

Maar geen nood! Wat verderop was er een tussenstop voorzien waarbij elkeen naar nood en vermogen het stof kon wegspoelen. Tijdens de gesprekken bleek algauw dat iedereen, en in het bijzonder de co-piloten, het concept wisten te appreciëren.

Bij het vallen van de avond en onder een volle maan zakte het tempo wat en werden de MG’s als het ware op 1 lint getrokken. Tijd om wat animo in het gebeuren te brengen dacht ondergetekende, door aan een kruispunt te veronderstellen dat alle deelnemers al gepasseerd waren. Niet dus!

Maar een belletje naar de organisatoren was voldoende om de juiste coördinaten door te krijgen waarbij alles weer in de juiste richting gestuurd werd.

Intussen waren door de vertraging op meerdere kruispunten verbroederingen tussen de MG-leden ontstaan. Voorwaar een hechte band onder de MG-leden zoals onze Vice-Voorzitter Patrick bij zijn slotwoord aanhaalde.

Bij aankomst werd ik meteen als Chinese vrijwilliger aangeduid om het verslag te maken. Wat ik met heel veel plezier doe, want de Midsummer Evening Tour was echt wel een vernieuwende ervaring die door alle deelnemers gesmaakt werd, zo mochten wij tijdens de afscheidsdrink horen.

Carine, Sven & medewerkers, wij kijken vol belangstelling uit naar een volgende editie van “follow the leader”, en wensen hierbij ook de afwezigen mee te geven om die volgende editie zeker in hun agenda te noteren als niet te missen!

J.K.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be