Clubkampioenschap 2011

MG car club Belgium Clubkampioenschap 2011 .

img_0158Op zondag 25 september hebben zich 43 MG’s met hun piloot en co-piloot aangeboden voor het clubkampioenschap. ’s Morgens werd er een concours d’elegance gehouden waarbij we de mooiste MG per type verkozen . De deelnemers zelf konden kiezen welke wagen hun het meest kon bekoren.

Bij de T-types kreeg Romain Vandevelde met zijn witte MG TD de meeste stemmen. Bij de MGA’s mocht Hendrik Vermeulen met de eerste prijs pronken. Leo Vanhauwaert won bij de Midget’s, in de klasse MGB roadster ging het er spannend aan toe. Daar won Kris Buyck heel nipt voor Walter Vertriest. Bij de MGB GT gingen de bloemen naar Hugo Houteman.

De klasse MGF – TF was ook heel goed vertegenwoordigd. Marina Gourdin won er gemakkelijk met haar special MG TF Vintage Racing, Alain Van Langeraert was tweede met zijn MGF Trophy op ruime afstand. Tenslotte bood er zich slechts één 6 & 8 cilinder aan, nl. Marc Dewulf kon zichzelf verzekeren van winst met zijn donkerblauw MGB roadster V8.  Alle winnaars kregen een mooie gegraveerde trofee mee naar huis ( zie foto’s).

Voor het clubkampioenschap hadden we drie proeven gemaakt. Als eerste proef gingen we drie jaar terug in de archieven om op te zoeken hoeveel ritten de deelnemers meegereden hadden op onze eigen MG car club ritten. Een monikkenwerk bleek achteraf, uren heb ik daaraan bezig geweest om alles uit te pluizen. Ik had niet alle deelnemerslijsten maar toch 75 % van alle ritten wat een redelijk juist beeld heeft. Daaruit bleek dat Hendrik en Joske zich als meest aanwezige leden mogen noemen, op de hielen gezeten door Johan Bouckhuyt en Olivier Luidinant. Bij de tweede proef mochten de deelnemers zelf invullen wie ze liefst als clubkampioen hadden gezien. Een vraag die bij sommigen verkeerd begrepen werd en waarbij ze de mooiste wagen invulden. Volgende keer zal ik het wat beter moeten uitleggen, sorry daarvoor.

Het populairste MG lid bleek hendrik Vermeulen voor Ivan Meersman en Olivier Luidinant. Wederom liepen Hendrik en Joske met de meeste punten weg, met op korte afstand Olivier. De anderen volgden al op grote afstand, gewonnen spel voor Hendrik en Joske dachten we. Daar moest de laatste proef over oordelen, het was een praktische test waarbij de deelnemers een parcours met de wagen moesten afleggen. Niet moeilijk denk je, maar daarbij kregen ze een platte schaal gevuld met 3 liter water die de co –piloot naast de wagen mocht houden. Er was geen tijdslimiet, wie het meeste water overhield was winnaar van de proef. Het moeilijkste bleek om bij aankomst het water terug in de maatbeker te gieten. Maar liefst 7 deelnemers konden de volle 3 liter behouden bij aankomst. Franky Wauters mocht als eerste juichen, gevolgd door Leo Van Hauwaert, Daniël de Spae, Marc De Cuyper, Daniël de Winter, Olivier Luidinant en tenslotte Romain Vandevelde. Alle anderen verloren een deel water onderweg waaronder ook Hendrik en Joske die zelfs puntenloos bleven bij de proef . Daardoor verloren ze alle kansen op de overwinning. Die overwinning ging naar Olivier Luidinant met 138 punten, tweede werden Leo en Ingrid VanHauwaert met 129 punten. Hendrik en Joske werden nog derde met 100 punten.

De man die zich dus terecht clubkampioen mag noemen is Olivier, dik verdiend en terecht héél trots. Wie zijn trofee wil zien, hij brengt hem gegarandeerd naar elke rit mee om hem aan u te tonen.

We hebben er ook aan gedacht dat elk MG lid maar één keer clubkampioen kan worden. Zo wordt het voor ons allen steeds leuk om eraan deel te nemen, meermaals tweede en derde worden kan wel. We denken eraan om het evenement om de twee of drie jaar te laten doorgaan. Het zou mooi zijn als de organisatie telkens in andere handen komt, bijgestaan door de vorige organisator. We zien wel hoe het verder evolueert. Hopelijk hebben alle deelnemers een heel leuke dag gehad, wij houden er alleszins een héél goed gevoel aan over.

clubkampioenschap_5309

Met MG greetings, Geert en Sabine.

HIERBIJ DE UITSLAGEN EN DE RANGSCHIKKING :

uitslagen concours d’elegance

deelnemerslijst aantal ritten

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be