IJzeren Route

 

FOTO-IJzeren Route 3 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

een videoverslag kan via deze link bekeken worden !

Zondag 23 april 2017, voor ons onze eerste MG rit van het nieuwe seizoen, de IJzeren Route.

We vertrokken al vroeg vanuit het Gentse met vele grijze wolken, naarmate we ons startpunt naderden kwam de zon regelmatig doorpiepen. Zouden de weergoden ons vandaag dan toch goedgezind zijn?

We kwamen toe op de plaats van afspraak:  Manege Groenhove te Torhout, waar menige MG al stonden te pronken op de parking.

We konden genieten van een lekker ontbijt en het terugzien van onze MG vrienden.

We kregen een heel verzorgd roadbook met een uitgebreide briefing, waar gewijzigde situaties en gevaarlijke punten goed uitgelegd werden zodanig dat er niets fout meer kon lopen.

We vertrokken vanuit een zonnig Torhout naar Oostende via Ichtegem en Gistel, waar we tal van mooie seinwachtershuisjes en oude stationnetjes kruisten.

‘s Middags konden we in het Koninginnehof in Oostende genieten van lekkere stoverij met frietjes, gezellig buiten op het grote en zonnige terras.

In de namiddag ging de rit door de polders van Oostende naar Aalter. Uniek daarbij was onze passage door Brugge, zowel voor ons als voor de vele toeristen in Brugge.

Zij namen heel veel foto’s van onze MG’s, een extra attractie voor hen.

We verlieten Brugge verder via mooie landelijke wegen. Op onze Tourplaat stond de afbeelding van het gerestaureerde Oud station van Sijsele, en inderdaad, het was een juweeltje om in het echt te kunnen bewonderen.

Rond 17u30 werden we verwacht bij Woestyne in Aalter voor een lekker diner.

Voorafgaande aan het diner was een tombola, waar ondergetekende de eerste prijs won, een prachtig stukje blauwsteen met het MG logo. En de eer om het ritverslag te schrijven, bij deze.

Nogmaals een dikke proficiat aan de organisatie voor deze geslaagde rit, en zeker volgend jaar Zondag 22 april 2018 terug allen op de afspraak voor de volgende MG- IJzeren Route……..

Patricia Verminnen

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be