MG – Lady’s Day out

img_20170520_113732Op zaterdag 20 mei waren we al weer toe aan de derde editie van de MG Lady’s Day Out.

De afspraak was in Kortrijk, in Tearoom Nata, een prachtige zaak op de Grote Markt, voor een lekker kopje koffie en gezellig wat bijbabbelen.

Om 10u30 startten we onder een stralende zon voor een wandeling door de stad onder begeleiding van onze super enthousiaste gids.

We bezochten onder meer het Stadhuis, waar we net op tijd waren om een jong stelletje te zien dat stond te trappelen om in het huwelijksbootje te stappen.

Daarna begaven we ons naar de prachtige Onze Lieve Vrouwekerk, die dateert van 1250. In de loop der jaren werd er bijgebouwd en gerestaureerd, zodat verschillende bouwstijlen (Romaans, Neo Gotisch, ..) in de kerk aanwezig zijn, doch allemaal schitterend op elkaar afgestemd.

Ook bezienswaardig is de Gravenkapel, waar schilderijen van de opeenvolgende generaties Graven van Vlaanderen de muren opfleuren. Een andere eyecatcher is het schitterende albasten beeld van de heilige Catharina, van de hand van André Beauneveu.

De wandeling ging verder in de richting van de gekende Broeltorens. Wat niet algemeen bekend is van deze torens is dat deze vroeger vooral belangrijk waren voor het sluizensysteem.

Volgende stop was de Schouwburg,  een impressionant gebouw in Neo Gotische stijl.

We nuttigden onze culinaire lunch, voorafgegaan door een aperitief met hapje, in het stijlvolle interieur van restaurant Botero op het Schouwburgplein. We danken de jonge gedreven uitbaters om speciaal voor ons hun restaurant te openen.

Na de middag begaven we ons naar het Sint Elisabeth Begijnhof, dat we met behulp van een audiogids konden verkennen.

Het shoppen kon natuurlijk ook niet op het programma ontbreken, dus trokken we met zijn allen naar het mooie shopping center “K” en kuierden door de aanlokkelijke winkelstraten.

Om 16u45 was er nog een verrassing voorzien in de vorm van een bezoekje aan Chocolaterie Temmerman, waar de uitbaatster ons deskundige uitleg gaf over de door haar verkochte producten zoals chocolade, mosterd, streekbiertjes, thee enzovoort. Als herinnering kregen we elk een zakje chocoladebegijntjes mee. Lekker!

We namen afscheid in Café  Leffe op de Grote Markt  waar we ons de uitgebreide broodmaaltijd goed lieten smaken.

Dit was het einde van alweer een geslaagde Lady’s Day Out.  Bedankt Cathérine en Dora voor de professionele organisatie!

Daar het spijtig zou zijn om dit event te laten doodbloeden, vragen wij of eventuele kandidaten voor de organisatie van de Lady’s Day van volgend jaar zich zouden willen melden bij het bestuur.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be