IJzertour 2011 : 15 mei

img_04237.30 uur, de weersvoorspellingen zijn niet super, maar we zijn opgelucht want buiten is het droog. Na een tas koffie gaan we richting Sint-Michiels om samen met Luc en Katrien Heindryckx naar Nieuwpoort te rijden. We worden om 9.15 uur verwacht.

Aan de kaai worden we opgewacht door Daniël en José. Ze staan samen met Jan Turpin (de huidige reus van Nieuwpoort) te genieten van de talrijke mooie MG’s . Daniel glundert (terecht) van trots. Hij vertrouwt mij toe dat de gemeente Nieuwpoort extra inspanningen geleverd heeft om ons te verwelkomen. Met als blikvanger de 10,60 meter hoge reus.
Bistro De Kaai zit afgeladen vol met een groot aantal enthousiaste MG-leden die al volop aan het genieten zijn van het ontbijt.
Nelly en Miange bezorgen ons het roadbook en de mooie, originele tourplaat.
Om 10 uur is een briefing geleid door José. Een half uurtje later kunnen we vertrekken. De zon schijnt dus de kappen gaan open!
Bij het openslaan van het roadbook zien we dat er nog een aantal extra pagina’s bijgevoegd zijn met informatie omtrent de locaties waar we langskomen. Voor het eerst zie ik ook de landkaart met het traject van de IJzertour aangeduid. Zo zie je in een oogopslag waar je die dag overal langsrijdt. Van Nieuwpoort gaat de rit richting Oostduinkerke om zo verder het binnenland in te rijden.

We rijden langs prachtige kleine baantjes met zicht op uitgestrekte velden. Je ziet de gezaaide gewassen bijna smeken om regen. In het dorp van Willem Vermandere stoppen we bij een plaatselijk café om te genieten van een van de vele streekbieren.

Om 12.15 uur worden we verwacht in Lo waar we kunnen genieten van een verzorgd Breugelmaal . Na de middag rijden we gezapig verder over de smalle wegen met hier en daar een kapelletje richting Diksmuide. We stoppen uiteindelijk in Staden waar een Omer op ons wacht (mmm..). Puur genieten! Het weer zit mee, de route zit goed in elkaar en je komt toch steeds langs mooie plekjes op een boogscheut van je eigen woonplaats.
Via Poelkappelle, Zonnebeke, Beselare, Zillebeke komen we rond 18 uur op onze eindbestemming: Pacific eiland in Ieper. Aan de rand van het eiland worden we opgewacht voor een aperitief met hapjes. Na een speech van Daniel met daarop volgend de prijsuitreiking hebben we afgesloten met een avondmaal.
Proficiat Daniël, Nelly, José en Miange alweer een schot in de roos!

Ingrid en Leo

P.S.: In onze hal staat vanaf heden een mooie trofee, Jan Turpin.
Als oudste bestuurslid en ook deelnemer aan deze rit en als alleen-organisator van een dertigtal ritten wil ik graag nog het volgende aan dit verslag bijvoegen.
De locaties waren zeer zorgvuldig uitgekozen, het roadbook was perfect en duidelijk en er was weer veel uitleg onderweg.
De nieuwe ritplaat (andere leverancier) was zeer mooi, scherper en goedkoper en weer door Jean ontworpen. Er waren mooie prijzen te winnen.
Dit was zeker een van de betere dagritten zoals vroeger de Beachmeetingen van Guy en Wilfried.
Hartelijk proficiat aan de inrichters

Wim

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be