Infomeeting

img_7426_1024x683Tegen midden November is de laatste rit van het jaar gereden, en rest ons enkel nog het nieuwjaarsdiner. Dan is het ook het moment om de nieuwe kalender voor het komende jaar vast te leggen. En dat hebben we onlangs opnieuw gedaan. Het resultaat kan u ook op deze site vinden onder “Events“.

U zal meteen merken dat onze ritorganisatoren ook dit jaar weer boordevol enthousiasme zitten, en hard hun best doen om ook van 2014 opnieuw een schitterend MG-jaar te maken met voor elk wat wils. Net zoals ze dit ook het afgelopen jaar gedaan hebben, met heel mooie en verzorgde ritten. Heren, en dames, organisatoren, een welgemeende DANKJEWEL voor alle tijd en moeite die jullie hierin voor ons willen investeren !

Nog een nieuwtje in de club is trouwens dat Geert zich bereid heeft getoond om onze shop eens aan te pakken en een keuze aan kledij en MG-hebbedingetjes via deze weg tijdens ritten aan de leden wil aanbieden. Hij werd daarvoor in het bestuur gecoöpteerd en zal bij de volgende ALV in Maart op de kieslijst komen te staan.

Maar hoe ziet 2014 er nu uit ? Wel, allereerst zetten we het nieuwe jaar in met de MG-beurs in Houten. Net zoals vorig jaar hebben we opnieuw een standplaats afgehuurd; en zal er voor de aanwezige leden een Nieuwjaarsdrink ten beste gegeven worden. Maar heb je in je garage nog een paar spareparts liggen die je niet meer nodig hebt, of heb je ooit eens iets gekocht wat nadien toch niet voor jouw MG pastte, of blijk je plots een aantal zaken dubbel te hebben ? Breng ze dan mee naar de beurs, stal ze uit op onze stand, voorzien van een vraagprijs en probeer op die manier het nieuwe jaar met winst in te zetten …

In februari gaan we dan onder begeleiding van Patrick en Olivier tijdens de technische meeting onze handen vuil maken, en tegen einde maart wordt het dan tijd om het stof van onze MG te blazen en de ‘kobbenetten’ uit den uitlaat … tijdens onze openingsrit, georganiseerd door het trio Achiel, Luc en Patrick en hun respectievelijke dames.

April brengt ons de Springmeeting (om het lentegevoel wat aan te wakkeren) door het Zulte-Waregem team (Geert, Sabine, Els en Ivan), meteen ook in de streek rond “groot-Waregem”. Begin Mei wordt een belangrijke afspraak. Daniël, Nelly, Miange en José zijn al een tijdje bezig met de voorbereiding van de YFYS-tour. Een meerdaagse rit rond de herdenking van de Grote Oorlog die volgend jaar precies 100 jaar geleden begon. We gaan er ook verschillende buitenlandse gasten van andere MG clubs mogen op verwelkomen

Op 21 Juni, de langste dag van het jaar, bezorgen Sven en Carine ons een Midsummer avond tour Een heel andere formule dan gewoonlijk, maar net daarom ook heel speciaal. We zijn alvast benieuwd en laten ons graag verrassen.
Het weekend daarop staat de vaste waarde “Oost-West” geprogrammeerd, met Hendrik, Joske, Eddy, Carine, Guido en Jeanine; en het weekend daarop worden we aan de kust verwacht op onze Beachmeeting, opnieuw door José, Nelly, Miange en Daniël gebracht.

De goede lezer zal nu opmerken dat er dan 3 weekends na elkaar een rit is. Juist, en we hebben er ook wat over gedebateerd. Maar uiteindelijk zou dit wel de zonnigste periode van het jaar moeten zijn, en wat is er mis mee om onze leden een rijke keuze aan te bieden tijdens deze topperiode ? MG’s were made for driving, and that’s just wat they’ll do …

Op 21 Juli is het de beurt aan onze club om de MG club day te organiseren, waarbij alle clubs van België zich verenigen in één grote rit. De ideale gelegenheid om eens andere MG’s te zien en andere mensen te ontmoeten. Beide Patricks, alsook Bernard zullen zich achter deze organisatie scharen.

Na de vakantie hebben we dan begin september een nieuwe Vos Reynaertroute (met dank aan de beide Patricks) en tegen het einde van september zoeken we opnieuw eens de streek van Ieper op. U weet wellicht wel dat ze daar alle 3 jaar een kattenstoet organiseren. En zo komen we op onze kalender met een “Stoeipoesjes-tour” te staan, en uit goede bron hebben we al vernomen dat Paola zal aanwezig zijn (niet de koningin, maar wel de beroemde MG-kat). Of er ook een kattenworp zal zijn, moeten we nog eens navragen aan Jacky, Kathleen, Rudi en Nancy…

Bega daarna niet de fout om je MG mooi te poetsen want in oktober gaan we de mooie panorama’s nog eens opzoeken onder leiding van Olivier en Daniël tijdens de Panoramatour, en traditioneel vinden ze die altijd langs wegen die ook bij de lokale landbouwers bekend zijn.

In November maken we dan de MG nog eens extra vuil tijdens de laatste rit van het jaar : de nachtrit. Wacht eens even hoor ik u zeggen, dat was toch maar om de twee jaar ? Juist, maar een paar deelnemers van de editie van dit jaar vonden het zo’n toffe ambiance, dat ze niet zonder kunnen en er daarom op stonden dat er dit jaar ook weer een nachtrit zou zijn. Tjah, zo een nachtrit trekt natuurlijk een speciaal ras van MG-rijders aan, zo van het ruige type met haar op de borst en die zelfs bij regen en ontij met de kap open rijden…
Beide Patricks (of was het Regine ?) zullen deze organisatie ook nog op hun schouders nemen.

En daarna stellen we een nieuwe kalender op, want dan ligt 2015 al in het verschiet en noteer alvast dat we de dag na Sinterklaas, op 7 december, de voeten onder tafel gaan steken om het einde van het gezegende jaar 2014 uitgebreid te vieren.

Keep on driving !!!!

Het bestuur MGCCB

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be