Avondrit – Promenade du soir

p1030551De traditionele afsluiter van ons MG seizoen is al enkele jaren MG by Night.

Deze rit gaat om de twee jaar door en wordt georganiseerd door de enthousiaste Bruggelingen Leo en Ingrid samen met Luc en Katrien, telkens bijgestaan door hun kinderen.

We werden verwacht in Sijsele ten huize ‘Katrien Vandierendonck, een gevierde floriste wonende op een heel pittoresk gerestaureerde hoeve. Het zijn heel goeie vrienden van onze organisatoren en stelden hun woning open voor ons, de MG’tousiasten, dank daarvoor!

De editie 2013 werd voorafgegaan door een lange periode met veel regen, zelfs de namiddag ervoor en ook nog in de vooravond regende het pijpenstelen, dat beloofde .

Ikzelf, eens voor de verandering samen met dochterlief Lisa op stap, waren afgekomen met onze ‘gewone’ wagen, geen MG dus. Mijn excuses daarvoor, dit was de eerste maal in meer dan 10 jaar.  Reden was, thuis zijn we onze garage aan het verbouwen en er staat geen enkele MG thuis, dit in combinatie met het barslechte weer bracht ons tot deze foute beslissing .

Toen we aankwamen zagen we in de verte twee reflecterende regenjassen langs de weg, bleken Luc en zoon Wouter te zijn die ons via de (onverharde) weg naar de startplaats loodsten.  Er waren al enkele deelnemers voor ons aangekomen, Katrien en Ingrid deelden de roadbooks, een heel mooie MG by Night badge en enkele leuke geschenken aan ons uit.

Buiten was het Brugse Fast team (lees de jongeren ) de drankjes en hapjes aan het klaarmaken.  Bij het aperitief en heel lekkere worstenbroodjes werd er druk bijgepraat.

Uiteindelijk waren er 16 teams die de donkere strijd durfden aan te gaan.

Luc gaf ons nog een laatste briefing zodat we goed gewapend onze tocht konden aanvatten.

Het was eindelijk opgehouden met regenen, gelukkig maar. De start was een feit, we begonnen rustig, op sommige momenten waren de wegen waren zo goed als ondergespoeld, plassen op de weg bleken bijna vijvers en met overal slijk en modder waren we onze hoede.

Na een tijdje zat het tempo er toch goed in en wij, wij volgden braaf de meute.  Het mag gezegd worden, het roadbook zat voortreffelijk in elkaar, dank aan Luc en Leo .  Ja, achteraan volgen en als één van de eersten aankomen bij de tussenstop, hoe doe je dit?

Euh, gewoon uw voortreffelijk navigerende voorliggers volgen.

De enigen die nog sneller waren was het Brugse Fast team. Zij stonden al paraat met koffie en een ruime keuze aan gebak, èwel het smaakte mij.  De andere teams komen vlotjes binnen, als iedereen er is mogen we ons opwarmen voor de praktische proef , nl vogelpik of in het Engels Darts. Dat was nog eens lang geleden zeg.  We gooiden met z’n allen onze beste pijltjes naar het bord. Ikzelf was uit op revanche na mijn laatste praktische proef op de Oost-West rit waarbij we mochten golf spelen. Golf bleek niet mijn beste sport te zijn. Wellicht is mijn tuin te klein om te oefenen.  Ik wou dus een goed resultaat gooien, wat me ook gelukt is.

Klaar voor deel twee, we waren als eersten vertrokken met Bart, Olivier en Ivan in ons spoor.  De wegen waren zo goed als opgedroogd zodat we een vlot tempo konden aanhouden.  Tot mijn grote verbazing kon mijn dochter Lisa het roadbook feilloos volgen, ze navigeerde als een echte co -piloot. Logisch infeite, ze zat al achterin onze MGB van toen ze drie jaar oud was, jong geleerd dus.

Onderweg stopten we nog bij Hendrik en Joske , Hendrik die jarig was trakteerde ons op een drankje. Daarna ging het in één ruk naar de eindstreep in Zeebrugge. Afspraak daar was Brasserie Maritimes gelegen langs de zeedijk. Veel zee hebben we niet gezien, daarvoor was het al te donker.  Het was inmiddels al rond middernacht, niet veel volk meer op de baan. Alleen nog de ‘die hards’ die er een toffe rit op zitten hadden.

We werden er heel vriendelijk ontvangen door de uitbaters die voor ons nog enkele lekkere hapjes en zelfs een kaasschotel hadden klaargemaakt. Dat smaakt na zo’n intense rit.  Ja, een nacht of avondrit, noem het maar zoals je wil,  vraagt toch altijd iets meer concentratie.  Maar achteraf heb je er toch veel voldoening van, vooral als je zoals in mijn geval de eerste prijs mee naar huis neemt.  Geluk in het pijltjes werpen resulteert dus in een eerste prijs, het werd een accu boormachine.  Perfect gereedschap om te gebruiken in de garage waar ik aan bezig ben, nogmaals dank ervoor.

De tweede plaats was voor Philippe Herrebaut die een tuinpakket mocht in ontvangst nemen.  Derde werd Olivier Luitenant, die mag vanaf nu de vogeltjes voeden in hartje Brussel met een mooie voederschaal, de vogeltjes en Olivier waren uiteraard heel tevreden  .

Aan de organisatoren en hun Brugs Fast team een dikke proficiat voor de perfecte organisatie en

hopelijk tot op de volgende MG by Night in 2015 .

MG greets , Geert (afgekort MGGG)

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be