MG: DIT JAAR NOG TWEE NIEUWE ELEKTRISCHE MODELLEN

MG: DIT JAAR NOG TWEE NIEUWE ELEKTRISCHE MODELLEN

De wedergeboorte van MG bij ons neemt verder uitbreiding met twee veelbelovende nieuwe elektrische modellen: de break MG5 en de verrassende SUV Marvel R.

MG, dat is overgenomen door de Chinese groep SAIC, is bij zijn herintrede op onze markt een offensief begonnen met de interessante elektrische SUV ZS EV en de grote plug-inhybride SUV EHS. Smaakt dit naar meer?

MG onthult vandaag twee nieuwe elektrische modellen die nog dit jaar op de markt komen.

Marvel R De Marvel R profileert zich als een ‘lifestyle-SUV’ voor het C-segment. Hij is 4,67 meter lang en onderscheidt zich door een sportieve look die lichtjes naar de designtaal van de SUV-coupés neigt.

Naast zijn verzorgde look wordt de Marvel R ook gekenmerkt door een groot centraal aanraakscherm van 19,4 duim in combinatie met een digitale cockpit van 12,3 duim

Deze Marvel R komt op de markt met een krachtige aandrijflijn die drie elektromotoren combineert: een op de vooras en twee op de achteras. Het geheel geeft hem vierwielaandrijving en een gecumuleerd vermogen van 302 pk, maar vooral een koppel van 665 Nm. Daarmee sprint de Marvel R naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden. Er komt ook een achterwiel aangedreven Marvel R, die zich beperkt tot de twee motoren in de achteras.

MG verklapt nog niet hoeveel stroom de batterij van de Marvel R kan opslaan, maar belooft wel een WLTP-rijbereik van meer dan 400 kilometer. Bovendien krijgt de auto een V2L-functie (Vehicle-to-load) waarmee hij indien nodig een extern elektrisch toestel kan voeden met zijn batterij.

De MG Marvel R komt bij ons nog deze zomer op de markt.

MG5

De MG5 is dan weer de eerste elektrische break ter wereld. Hij is 4,54 meter lang en biedt een koffervolume van 578 liter (1.456 liter met neergeklapte achterbank). De break MG5 kan bovendien een aanhangwagen van tot 500 kilo slepen en aanvaardt een dakbelasting van 75 kilo Ook hier geeft MG nog geen batterijcapaciteit op, maar belooft het een WLTP-rijbereik van meer dan 400 kilometer en V2L-compatibiliteit. De elektromotor van zijn kant ontwikkelt 135 kW (184 pk) en 280 Nm aan koppel

De marktintroductie van de break MG5 is voorzien voor oktober 2021.

Bron: Artikel uit VROOM.BE geschreven door Jean-Francois Christiaens

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be