MG Summertour Elzas 23 – 30 juli

img_5789-largeOndertussen (jammer genoeg) terug thuis gearriveerd van deze fantastische week.  De meeste foto’s van de dia avond staan nu online met nog een paar extra foto’s van daarna.  Jammer genoeg missen we de foto’s van “de colonne” nog, maar dat komt wel in orde.  Veel plezier ermee tijdens het koesteren van de herinnering aan deze prachtige reis !!!

Ondertussen hebben we nog een leuk filmpje ontvangen van de route des crètes : klik op deze link om het te bekijken

maandag 30 juli : en nu was het helemaal de laatste etappe.  We lieten de Porta Nigra achter ons en stuurden de MG’s langsheen de Moezel, via Vianden en Clervaux, tot in Hotton voor de “after party”.
Geert en Sabine waren zichtbaar opgelucht dat alles zo goed verlopen is : geen MG’s die onder de hitte, de bochtige wegen, de hellingen of de afstand bezweken zijn; de zomer liet zich tijdens onze trip van zijn beste kant zien, met tropische temperaturen en iedereen was veilig en tevreden terug.  Prima gedaan ! Alhoewel… we zijn één ding vergeten : een groepsfoto !  En dus moeten we in de toekomst dit ganse event nog eens overdoen 🙂  Wij kijken er alvast naar uit !

zondag 29 juli : helaas dienden we vandaag de terugreis aan te vangen vanuit Thannenkirch naar Trier.  Via vlotte wegen werden de 300 km afgehaspeld, en kon er nog een bezoekje aan deze stad met zijn rijk verleden gebracht werden.  Nog 1 klein technisch defect te melden : Daniël reed er zowaar de uitlaat van zijn MGB vanonder !  Maar een oude rot in het vak zijnde, duurde het niet te lang of de B kon weer met gedempt geluid vertrekken.  De Midget van Leo reisde mee met de trailer; en Leo en Ingrid kregen de “reserve” MGTF ter beschikking.  Afwachten nu hoe lang het nog zal duren vooraleer er naast hun Midget ook een MGTF in de garage zal staan …

zaterdag 28 juli : vandaag hadden we bezoek van een paar leden van de Franse MG club. Na een gezamelijke start in het centrum van Thannenkirch reden we richting Ribeauvillé waar we elkaar eerst een beetje verloren. elzas-040De route die uitgezocht was bleek één van de mooiste van onze reis te zijn. Sommigen reden daarna door naar andere attracties : de vlindertuin, de ooievaars, Haut Koenigsburg, het écomusée en natuurlijk het Schlumpf museum in Mulhouse, waar de grootste verzameling aan Bugatti’s te bezichtigen is.  Aan een nieuwe remslang zijn we voor Leo zijn Midget vandaag niet geraakt.  Een paar vermetele techniekers proberen – met succes overigens – om een MGA remslang om te vormen tot die voor een Midget.  Ondertussen ging onze interventietruck de lading wijn ophalen die de deelnemers in Ribeauvillé aangekocht hadden.  Geen overbodige luxe om zo’n vrachtwagen bij ons te hebben !  Mede daardoor hadden sommigen zich extra laten gaan en een goede hoeveelheid besteld.  Aperitiefstops verzekerd bij de volgende ritten !
’s Avonds werd een dia avond georganiseerd, met een selectie van de meer dan 2500 aangereikte foto’s ! Tevens werden een aantal mensen in de bloemetjes (of beter de flesjes, want we zaten in een wijngebied) gezet die aan het succes van dit event meegewerkt hebben.

vrijdag 27 juli : vandaag de Route des Crêtes gereden. Geen commentaar – gewoonweg schitterend. Moet je gedaan hebben.

donderdag 26 juli : na opnieuw een vroege ochtendduik en een stevig Elzasserontbijt genomen te hebben reden we op deze warmste dag (tot 41,3 °C buitentemperatuur genoteerd op de thermometer inde MG) eerst img_3450-largenaar Ribeauvillé waar we de koele kelders van de Caves de Ribeauvillé gingen gaan opzoeken. Dit verliep echter niet zonder problemen want de remmen van Leo’s Midget weigerden dienst. Gelukkig was er nog voldoende plaats in Olivier’s ZR, zodat Leo en Ingrid de dag toch konden meebeleven.  ’s Avonds werd de zaak geanalyseerd en bleek een gaatje in een remflexibel de oorzaak te zijn.  Nu moeten we nog zo een onderdeel zien te vinden hier in de Elzas ! Want dat hebben we in onze ruime voorraad wisselstukken nu net weer niet bij…
In de Caves kregen we een leerrijke rondleiding van 2 leuke dames die we voor de eenvoud maar pinot noir en pinot blanc begonnen te noemen. Olivier was trouwens enorm geïnteresseerd in de uitleg , en het vermoeden bestaat dat hij binnenkort met een tweede hobby, wijnbouw, zal starten.  Uiteraard met een achthoekig etiket op de flessen… Daarna verkenden we het dorpje en als afsluiter gingen we in het plaatselijke park nog ons broodje opeten dat we net gekocht hadden. De wilde ooievaars liepen daar zowaar op een paar meter van ons. In de namiddag werd Riquewihr bezocht, maar gezien de uitzonderlijke temperaturen werd snel naar het hotel teruggegaan waar er naar afkoeling in het zwembad gezocht werd.

woensdag 25 juli : 7:20h waren we na een zalige nacht al weer present in het zwembad voor een ochtendduik.  Guy, Hendrik, Katrien, Luc en Ingrid waren zowaar al baantjes aan het trekken !  Leo was dan weer plichtsgetrouw reeds zijn MG aan het poetsen.  Na het ontbijt volgde de balkonscène, waarna iedereen naar eigen wens zijn dag invulde.  Wij gingen met een groepje richting “de aapjesberg” waarna we naar het veel te warme centrum van Colmar afzakten waar we de plaatselijke horeca een goede “recette” bezorgden.  Anderen deden de burcht van Haut Koenigsbourg aan of tourden wat door de prachtige streek.  Sommigen maakten een wandeltocht door de regio -zonder MG !  Wij eindigen de dag waar we begonnen waren : met een frisse duik in het zwembad om af te koelen.  Gelukkig houden onze MGkes, zelfs bij deze zomerse temperaturen, zich goed, en hadden we verder niet met grote pannes af te rekenen.  Enkel de MGB van Dirk had wat ontstekingsproblemen, maar dit kon langs de weg opgelost worden. De depannage wagen bleef vandaag dus werkloos op de parking staan : houden zo !!!

dinsdag 24 juli : 9:30 h, start vanuit Trier weerom onder een stralende zon. Via vlotte wegen hielden we de eerste stop in Skt Wendel voor een verfrissende Apfelschoirle. Zo ging het verder tot onze picnicplaats in La Petite Pière waar de plaatselijke burcht eens goed bekeken werd. Daarna iets grotere wegen opgezocht om vlot tot in Thannenkirch te komen, zodat we nog volop konden genieten van de prachtige wellnessaccomodatie annex zwembad. Na een deugddoende plons in het verfrissende water, na een rit van meer dan 300 km bij temperaturen van 30°C zitten we nu nog op het terras van een Picon genieten, vooraleer we met z’n allen van het diner gaan genieten…

img_3445-large

maandag 23 juli : 10.00 h, iedereen aanwezig in Hotton en klaar om te starten onder een stralende zon.
18.30h aangekomen in het hotel in Trier na een zonnige rit doorheen de Belgische Ardennen en Luxemburg. Alles goed verlopen, en gezien de klimatologische omstandigheden, een meer dan schitterende rit achter de rug. Slechts 1 panne : de MGB van Geert dan nog ! Hij was alomtegenwoordig op de ritplaten op alle MGs, en door een defecte slave cylinder werd hij genoodzaakt om plaats te ruilen met de reserve MGTF op de aanhanger… Nog een geluk dat we die bijhadden !
22.50h : na het avondeten hebben we nog snel een technische meeting georganiseerd : hoe vervang ik een slave cylinder bij een MGB ? Ziezo, de B is weer rijklaar maar zal op de aanhanger blijven tot in Thannenkirch (tenzij we andere pannes hebben). Als een trofee op een karretje wordt hij doorheen de Elzas getrokken. MGB, 50 years …

zondag 22 juli : de laatste voorbereidingen – zoals je ziet, we zijn er klaar voor ! Afspraak morgen om 9.30h in Hotton voor de briefing van de eerste dag en de officiële start van onze MG Elzas Summertour.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be