Nord – Eifel Weekend 4 – 6 september

Het was zover, zaterdagmorgen 4 september 2010. We maakten ons klaar voor ons eerste uitje met de MG Car Club Belgium, nl. een weekend in de Nord Eifel. Spannend. We kenden in feite nog maar heel erg weinig mensen uit de club, maar ah, als nieuw lid moet je wel één keer ergens mee beginnen, dus…dan maar met het Nord Eifel Weekend.

eifel-2010-63
Aangekomen bij de Lunchgarden in Korbeek-Lo stonden er al heel veel MG’s op de parkeerplaats. Achteraf bleek dat er vast en zeker wel een 35 tot 40-tal deelnemende auto’s waren. Ook de sfeer binnen was gezellig, al die MG-mensen die er aan het ontbijten waren. Na een uiteenzetting van Geert ((Ned.) die wij voor het eerst ontmoetten) en van Wim (Frans) gingen we van start met een bolletje/pijltje routeboek. In feite ging alles goed, zouder fouten (behalve met de slimbedachte opdracht met tennisballen!!) tot de lunchpauze waar we een overheerlijke stokbrood met zalm geserveerd kregen. Nu we er tegenaan konden ging de teller weer op nul en weg waren we voor het 2e gedeelte. Op het drielandenpunt stond ons een heerlijk 3 Schténg biertje te wachten. En toen, toen gebeurde het! DEVIATION, dan weer UMLEITUNG . Het ging maar door! Uiteindelijk toch
maar de GPS ingeschakeld naar Hotel “Zum Alten Forsthaus”. Eenmaal aangekomen gauw even opfrissen, koffers uitpakken, en naar beneden voor het aperitief en diner. De gezelligheid zat er al gelijk in en hoe meer de avond vorderde hoe gezelliger het werd. Zeer zeker toen sommigen verder in de bar bleven hangen. Wat hebben wij daar gelachen en plezier gehad!!! Niet te beschrijven.! Diegene die erbij waren weten wel waarover we praten, en…de anderen…die hebben een heel stuk plezier gemist, echt waar!.
Onze eerste dag zat er dus op. We hadden super van genoten van de mooie routes, we hadden een zeer goed hotel en het aller belangrijkste; we hadden al met veel toffe leden kennis gemaakt. Dag twee ging er iets rustiger aan toe, vooral ’s morgens. Na een frisse ochtendrit om even bij te komen konden we van het mooie dorpje Bad Munstereifel genieten. Ook het weer was van de partij, een stralend zonnetje.Wat konden we nog meer wensen? Voor de lunch kregen we in de Eifelburg (met prachtig uitzicht op het centrum van Munstereifel) een “Grosser Salatteller mit Garnelen” aangeboden.
Lekker, lekker. ( prima geregeld Geert en Wim!!)
Tijd om verder te gaan, teller opnieuw op nul en route vervolgen. Door deze geweldige streek met prachtige weggetjes, schilderachtige taferelen, het zonnetje arriveerden we “Zum Alten Forsthaus” waar we nog lekker een glaasje buiten in het zonnetje hebben genomen alvorens we ons klaarmaakten voor het diner. Wederom was het buffet overtreffelijk en het gezelschap aan onze tafel idem dito. Afsluiten aan de bar zat er voor deze keer niet in.Wij zijn op tijd naar bed gegaan zodat we de volgende ochtend fris en vrolijk aan onze derde en laatste dag konden beginnen. Wat was de tijd toch snel voorbij gegaan. Het was weer tijd om de koffers te pakken, en uit te checken.
Maar eerst nog de prijsuitreiking. Wij wisten wel dat er voor ons niets in zat want we hadden de eerste dag al, dankzij al de omleidingen, een opdracht gemist. Wie had er dan wel gewonnen??? En de winnaar was ….OLIVIER!!! Proficiat!!!
Maar het was niet alles. Tot onze grote verbazing bleek dat iedereen een prijs gewonnen had die je zelf mocht gaan kiezen. Tof. En wat ging mijn lieve man kiezen??? … een doos ringsleutels…”What Else zou George Clooney zeggen, Nespresso!!”
Laatste dag dus ook laatste rit. De middagstop was bij de Abdij van Stavelot waar we op de
binnenplaats mochten parkeren. Goed idee, zeker om er na afloop een groepsfoto te maken. Na een bezoek van de verschillende musea binnen de Abdij en het automuseum, wat zeer zeker de moeite waard was vooral vanwege de historie van de circuit van Francorchamps, werd ons voor de lunch, in de zeer mooie kelder van de Abdij, een overheerlijk bord stoofvlees met aandappelen aangeboden met een “Brune de St. Remacle”. Eenmaal klaar zijn we met z’n allen naar de binnenplaats gegaan om er
de groepsfoto te nemen bij de geparkeerde auto’s. Voor ons was nu het moment om naar huis te gaan. We konden helaas, door familieomstandigheden,
niet meerijden tot het Zoete Water en namen dus afscheid van onze “nieuwe MG Car Club Belgium vrienden”. Wat een fantastisch weekend was dat geweest! Wat een onthaal door iedereen. Het was geweldig. We voelden ons, na de eerste keer meegedaan te hebben, helemaal thuis in de Club. Daarom willen wij bij deze niet alleen Geert, Sabine, Wim en Ilse bedanken voor al het werk dat zij gedaan hebben om er zo’n mooi weekend van gemaakt te hebben, maar willen wij ook alle leden bedanken die ons zo vriendelijk opgenomen en opgevangen hebben als nieuw lid in de club. Bedankt iedereen.
We kregen nog een minder aangename verrassing: nl een boete van 15€ vanuit Duitsland met de foto van Clive erop. We reden 59 Km/u i. p.v.50 Km/u. Dat is echt pech hé !!!

Catherine en Clive

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be