Openingsrit

afbeelding-034

Het  nieuwe MG seizoen is officieel van start gegaan op 25 maart met de Openingsrit in Massemen bij Wetteren.  Na de Algemene ledenvergadering in de voormiddag konden we van een aperitief genieten in feestzaal Parking met aansluitend de lunch.

De organisatie was in handen van Achiel, Luc en Patrick, ervaren rotten in het vak als we het zo mogen noemen. Samen goed voor meer dan honderd jaar lidmaatschap, chapeau heren.  Het was een redelijk korte rit, nl een goeie 50 km in de wijde omgeving van Wetteren.

Wat me direct opviel waren de ontelbare boomkwekerijen  die verspreid in het landschap neergeplant zijn. Onze eerste stop was dan ook op de parking van zo’n kwekerij, we werden er getrakteerd op een lekkere advocaat likeur. Dit bleek het begin van een hele reeks leuke verassingen over de ganse rit. Want na onze welgesmaakte advocaat  kregen we in café Pelgrim een nagel op de kop van Achiel, ah… die kop bedoel je. En zo gingen we verder op onze degustatie tocht. Het volgende was een zak vol vitamines bij groenten en fruitzaak Pauwels, die eveneens een mooie MGA in zijn bezit heeft.

We gaan, of liever rijden door onder een stralende zon. Ja, het mag gezegd worden Het was lang geleden dat we nog zo’n mooi weer gehad hebben op de Openingsrit. Enkele km verder mochten we weer langs de kant, de naam van de horecazaak ben ik vergeten maar wat ik nog wel goed weet is dat ze er verdomd lekkere pannenkoeken hadden . Nog wat nagenieten in de tuin in het zonnetje samen met de andere deelnemers en dan het laatste deel van de rit aansnijden. Nu gaan ze ons toch niets meer te bieden hebben, want straks moeten we nog eten. Help, daar gaat sommigen hun vooropgestelde dieet .

Maar wat dacht je, lap het is weer zover. Aan de confiserie  Vandamme werden we getrakteerd op een heuse levering Marschmallows oftewel héél lekker suikergoed.

Ons dochter Lisa zal blij zijn, papa ook dacht ik bij mezelf. Terug in Wetteren konden we er natuurlijk niet omheen, in de omgeving van het station  mocht de MG nog een keertje aan de kant, een korte wandeling leidde ons tot bij het Posthotel, een prachtig geklasseerd café en vroegere herberg dat in de Wetterse MG kringen veel nostalgie en emoties losweekt. Iets wat ik al dikwijls gehoord had maar eigenlijk niet kende. Bij een lekker streekbiertje kwamen de verhalen van vroeger weer boven, ik heb er zelfs gehoord dat er lang  geleden twee jonge mensen er hun eerste afspraak in het Posthotel hadden, allebei onwetend wat er hun daar te wachten stond. Zonder dat ze het wisten hebben ze er het erg besmettelijke en vooral ongeneeslijke MG virus opgedaan.  Pas jaren later kwam dit tot uiting, op heden zijn het zeer bedreven leden in onze club .  Wie kan dit zijn, ik laat het jullie raden…

De rit zit er bijna op, nog een klein stukje en onze lus is rond. We zijn terug waar we gestart waren, nl aan feestzaal Parking in Massemen. Daar wacht er ons nog het diner, lekkere ribbetjes met frietjes a volonté.  Amaai, aan eten geen tekort gehad vandaag. Het was een heuse degustatie rit, bedankt aan de inrichters voor alle moeite.

Zo zie je maar, een korte rit kan ook groots zijn.

Kort van afstand maar lang van vertering, begrijp je .  En wat vooral belangrijk is, we hebben er heel erg van genoten .  Nog een merci voor alle lekkernijen in al hun vormen en smaken, see you .

Geert en Sabine.

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be