20e Panoramarit

panoramatour-2011-098


Het recept lijkt me simpel. Men neme een stukje Vlaamse Ardennen, een vleugje Route des Collines en een hapje Pajottenland. Voeg hierbij een lekker weertje, een vijftigtal schitterende MG’s en werk af met een honderd glimmende en tevreden gezichten. Roer dit alles met een flinke scheut gezelligheid en je hebt een panoramatour om van te smullen.

Frank De Boser hield zich aan zijn woord. Flink fris op de ochtend en heel veel zon rond de middag. Aangezien we maar rond 11u30 te Mater werden verwacht was dit héél belovend.

Langs verlaten wegen naar De Witte Hoeve op het dorp voor een lichte lunch en een aangename babbel en rond half één samen met vriend Louis als eerste (ja, ja, als eerste) de weg op. Het was uitkijken voor de boeren op de wegen maar buiten hen lag ons parcours, dankzij het droge weer, er schitterend bij.

Die streek, al hebben we ze al tientallen keer gereden, blijft je toch verbazen. Lichtinval, kleurenpalet, kabbelende beekjes, heuvel en dal, geur van wilde kastanjes, amerikaanse eik en mais maken het plaatje kompleet. Deze inrichters zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe.

Met meer dan dertig jaar ervaring en gevoel werden de deelnemers verwend.

De dorpjes over de taalgrens slapen op zondagmiddag meer dan vroeger. Cor wees er me op dat de plaatselijke cafeetjes niet allen dicht waren maar ook leeg stonden. Blijkbaar laat de crisis zich ook in dit landsgedeelte voelen. Het werd dus uitkijken naar een terrasje.

De route gaf ons ook kans op “free lance”. Tussen Anvain en Lessines reden we een twintig tal km. door de bossen. We pikten zelf een waterkasteel mee. De bedoeling was de co-piloot een beetje te ontspannen en ook een graantje mee te pikken van al dat moois.

Zoals gebruikelijk werden we verwacht in “Het Hof Van Oranje” voor de kaas en wijn.

Het “laatste keer, het is mooi geweest” gevoel van deze middag had bij de inrichters ’s avonds plaats gemaakt voor “volgend jaar beslist terug”. De uitbundigheid voor deze formule doet deugd bij ons deelnemers en zeker bij beide inrichters. Goe bezig Daniel en Olivier. En weer was de kop te vlug op of was er nog wat voor thuis?

Hallaert Achiel

18 -10-2011

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be