Problemen bij de bevoorrading van onze MG – onderdelen ten gevolge van de BREXIT

Beste MG Car Club Belgium leden en partners,

Betreffende backorders en speciale bestellingen met betrekking tot Brexit:

Anglo Parts heeft de voorraad eind 2020 aanzienlijk uitgebreid om voorbereid te zijn op de problemen tijdens de eerste maanden van de Brexit. De meeste artikelen die u nodig heeft, zullen dus uit voorraad leverbaar zijn.

Artikelen op nabestelling, of speciale bestellingen zullen helaas worden vertraagd door de Brexit en lockdownproblemen. Hieronder vindt u de uitleg over de gevolgen van de Brexit en de korte termijn problemen.

Aangezien de details van de Brexit-deal de afgelopen twee weken bekend zijn geworden, is het duidelijk dat de import uit het Verenigd Koninkrijk een stuk ingewikkelder is dan verwacht door de meeste bedrijven, zowel de gewone firma’s als de transportbedrijven.

1. Alle goederen zullen uit het Verenigd Koninkrijk moeten worden uitgeklaard en in de EU moeten worden ingeklaard. Hiervoor is de juiste documentatie vereist. De meeste Britse bedrijven zijn op dit moment niet in staat om de juiste documentatie te leveren, waaronder het land van oorsprong en de HS-code (Harmonized System) voor elk product. Zonder deze informatie kan het product niet in de EU worden ingevoerd. Het proces is naast tijdrovend ook vrij duur.

2. Bedrijven hebben het benodigde EORI-nummer nodig om naar de EU te kunnen exporteren, er zijn nog steeds bedrijven die dit niet hebben.

3. Alleen goederen die van Britse of EU-oorsprong zijn, zijn tariefvrij, dus voor alle producten die niet in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd, zullen invoerrechten moeten worden betaald in de EU.

4. Als één pallet of pakket in een vrachtwagen niet in orde is met de formaliteiten, wordt de hele vrachtwagen aan de grens geblokkeerd. Dit is de reden waarom enkele grote transportbedrijven hun dienst in en uit het Verenigd Koninkrijk tijdelijk hebben stopgezet.

5. De huidige lockdown geeft verdere verstoringen met verschillende bedrijven die gesloten zijn of met beperkt personeel werken.

Het bovenstaande leidt op dit moment tot verstoring van de levering van speciaal bestelde goederen en nabestellingen. Dit is helaas een overmacht waar we mee te maken hebben. Veel bedrijven in het Verenigd Koninkrijk namen de voorbereiding niet serieus en de details van de Brexit-deal werden pas enkele dagen voor en na nieuwjaar gepubliceerd. We hebben er alle vertrouwen in dat deze problemen in de komende maanden zullen worden opgelost en dat de levering weer betrouwbaarder zal worden. Wij danken u voor uw begrip.
 


2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be