Den Vos Reynaerde ontdekt de Bourgogne en haar wijnen in augustus 2016

Enkele West vlaamse “die hards”, vertrokken reeds de dag vooraf. Kwestie van zeker op tijd te zijn……  Anyhow, onder de kundige leiding van reisleider (of lijder?) Daniel Vanbellegem & eega Nelly, werd aan  de snelwegparking Esso Oekene een konvooi gevormd.

Te velde, werd in Guise een korte pick-nick & drink gehouden. Gezien de lange rit (360km). werd een deftig tempo aangehouden. Na wat gesukkel in Reims, volgde echter een leuke verassing te Verzenay: een heuse Champagne degustatie van Blue Peter, wat letterlijk en figuurlijk door allen gesmaakt werd.

Na een prachtige bosrit en fotohalte aan Kasteel Louvois, werd er doorgezet naar Auberge des Moissons te Matougues. Apero & lekker diner, en naar bed, om de batterijen (er waren 4 laadstations Tesla) op te laden.

Volgende dag richting Chablis. ( 165 km) Korte apero in het pittoresk Troyes, waarna prachtige baantjes volgden naar Hotellerie Du Clos. (very good!!) Hier werden we verwelkomd, door Patrick, Régine & zijn team en natuurlijk alle andere deelnemers.

Rond 14u vertrokken we al voor een eerste rit van 70km. Via Préhy en andere leuke dorpjes, werden we ontvangen in Domaine Bersan te Saint-Bris, voor bezoek aan de kelders en …degustatie, gevolgd door een uitleg wijn maken. Later op de dag was er ook nog een bezoek aan de Abdij van Pontigny, waar een Aarstbischop van Abingdon (de bakermat van MG) begraven ligt. Na een mooie & vermoeiende dag, werden we opgewacht voor een lekker & uitgebreid diner.

Zaterdag 20 augustus gingen alle kappen dicht, want grijze lucht & regen. Er werd vertrokken voor 165 km richting Noyers. Daar aangekomen, hadden ze ons eindelijk gezien, en werden de hemelsluizen dichtgedraaid. In dit prachtig middeleeuws stadje hadden we tijd voor een wandeling & drankje. Op de middag lunch in een oude “Routier”, le Four à bois te Arcy sur cure.

Rond 15u volgde allicht het hoogtepunt van deze reis: bezoek aan Caves Bailly, waar we met alle MG’s de kelder (oude steengroeve) konden binnenrijden. Voor waar een onverwacht en overweldigend spektakel !!!!!! Rondleiding & uitleg over de productie van de Cremant (geen champagne dus…) en degustatie, again!  Na deze prachtige “highlight”, terug langs het kanaal naar Chablis.

Zondag terug prachtig weer, maar eerst een bezoek aan de plaatselijke markt, waar velen onder ons zich lieten verleiden tot één of meerdere aankoopjes. Daarna een rit van 135km. met alweer mooie passages zoals het Canal de Nivernais waarbij we tussendoor konden genieten van een uitgebreide lunch met ’s avonds nog een uitgebreider afscheidsdiner.

Maandag 22 augustus, zowaar de laatste dag van deze rally met een korte maar alweer mooie rit van 65km, met afspraak in de pelgrimstad Vézelay voor de lunch. Het weer werd alsmaar warmer met een hittegolf als gevolg.

Onder een stralende hemel reed de West-Vlaamse connectie door richting Chamouille (221km) nabij Laon, aan lac d’Aillete.  Zeer dorstige rit (wegens geen degustaties onderweg) met overnachting in een prachtig hotel aan het meer. Volgende dag, lekker ontbijt en alleen verder richting Knokke: (ja mannen, er moest diezelfde dag nog gewerkt worden …). Op de terugweg verloor Benoit spijtig genoeg nog een wiel, gelukkig zonder veel erg (afbreken centrale hub).

Beste dank aan de organisators, voor deze uitstekende begeleiding en prachtige rally! Ook het roadbook was prima. Hoe belangrijk dit is, heb ik deze week in Sardinië (Tour Amical)  ondervonden. Daar reed zowat iedereen verkeerd.

Up to the next,

P. Demyttenaere. Vlissingen 23/09/16

img_0921_1024x683

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be