IJzeren route

 

IMG_0260

Videoverslag van de rit kan u via deze link bekijken

 

Met dank aan Peter en Marion

 

 

Tijd voor weer een leuke dag, MG-rit… In de vroege morgen, 05u45, ging de wekker af. Gezien wij van het verre Watervliet komen is het toch steeds een rit op zichzelf om bij de startlocatie te komen.

Een kop sterke koffie en vertrokken naar Woumen waar we eerst nog 2 collega MG’ers gingen oppikken.

Rond 09u00 aangekomen in Lampernisse. Wat is dat een idyllisch dorpje.  De tijd is er zowaar blijven stilstaan. Gezellige, kleine huisjes , mooie uitzichten… We werden buiten van harte verwelkomd door José en Daniel, binnen nogmaals door de dames, Miange en Nelly.
Eenmaal het lekkere ontbijt achter de kiezen en de briefing aandachtig te hebben gevolgd, sprong iedereen op om te vertrekken. In een gezellige drukte zijn we onze dag gestart.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we onmiddellijk ons dak opgesmeten om ons zo vrij als een vogel te voelen.

Het is steeds een feest om verborgen weggetjes te ontdekken en dit was die dag zeker niet anders.
Plekjes waar je anders nooit zou kunnen/durven komen…
Na het vele babbelen, ik als co-piloot om de juiste weg te commanderen, en het oplettend sturen was het tijd voor een drankje. We stopten aan een gezellig terras in Staden waar de uitbater heel blij was ons te zien. Onmiddellijk ging hij enkele foto’s nemen van onze MG’s.
Terug vertrokken waren we al snel bij de middagstop. Wat een lekker buffet stond daar klaar…

Met de buikjes goed gevuld zijn we vertrokken voor het 2e deel. Terug heel charmante streken en  vlotte banen, met verrassend weinig tegenliggers. En degene die we toch tegenkwamen waren stuk voor stuk heel vriendelijk om uit de weg te gaan voor een kleurrijke sliert auto’s.
In Dadizele gekomen hebben we er van geprofiteerd toch nog een stop in te lassen, met uitzicht op de prachtige basiliek. Indrukwekkend! Helaas hebben we ons de laatste 20 kilometer voor een hevige regenbui moeten bedekken maar dat kon de pret zeker niet bederven.

 

Rond 17u00 aan de avondstop gekomen waar er ons nogmaals een rijkelijk gevulde koude schotel stond op te wachten. Ik ben er vrij zeker van dat iedereen zich naar buiten heeft kunnen rollen.

José & Miange, Daniel & Nelly, bedankt voor weer een schitterende dag! Op naar de volgende…

 

Verslag: Isabelle en Benny

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be