Oost-West

img_0172

Zondag 19 juni 2016 vertrokken we met het zonnetje, dat we al dagen aan een stuk moesten missen, richting Brugge.  Het was een rustige rit, maar bij het binnenrijden van de stad waren de wolken alweer van de partij.  We reden de Maalsesteenweg op en zagen in de verte het mooie glimmende koetswerk van MG’s.

Vanaf 9u konden we genieten van een heel lekker en verzorgd ontbijt in de sfeervolle chalet van het chique kasteel de Lodewijk van Male.  Iedereen leek blij elkaar terug te zien en genoot van het prachtige kader en feeerieke park, omgeven door juweeltjes van Oldtimers.

Via rustige en mooie baantjes reden we richting Oost-Vlaanderen.  Het zonnetje bleef nog even weg maar het aperitief aangeboden door de kas van “MG Car Belgium’ in het café ‘Radio’ deed wonderen.

Plots kwam de zon piepen door de wolken en leken de baantjes nog zoveel mooier, al die verschillende nuances van fris groen, een prachtige hit van Joe Dassin op de radio, heel romantisch.

Met de MG Club wordt er geen honger geleden.  Om 12.30u werden we verwacht in de historische hoeve ‘t Biezenhof in Aalter.  We kregen er een lekkere koude schotel.

Een kleine praktische proef, ‘niet zwaar of gevaarlijk’, werd voorzien door de organisatoren.  Hoe kon het ook anders, in het teken van het EK voetbal, er moesten ballen getrapt worden door een paar veteranen.

In de namiddag reden we door het Oostvlaamse landschap richting Zottegem.  De Zwalmstreek, een van mijn favoriete streken.

In de vroege avond werden we opgewacht in het kasteel Breivelde.  Op het terras genoten we van het aperitief, opgeluisterd door een doedelzakspeler en aangepaste sfeervolle Ierse en Schotse volksdansen.

De praktische proef moest nog uitgevochten worden door de 2 finalisten en de jaarlijkse supertrofee werd gewonnen door Luc Del’haye.

Na een heerlijk diner keerde iedereen voldaan terug naar huis.

Ann Del’haye

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be