IJzertour

En hierbij het verslag van deze prachtige rit, reeds toe aan zijn 3de editie.  Wedden dat er nog veel meer volgen van deze excellente cuvée ?

dscn7708Vooraleer het woord te geven aan mijn vriend  en co-piloot Roland, die mijn navigator was in de marine gedurende enkele jaren, hou ik mij eraan de volledige ploeg van organisatoren en organisatrices te bedanken voor het uitstekende werk die zij verricht hebben…  een zeer goed gestructureerde rally, goed georganiseerd en origineel, zodat wij, en dit kunnen wij ook zonder twijfel zeggen in naam van alle andere deelnemers, een  aangename dag doorgebracht hebben waar  er een mooi evenwicht was tussen rijden en gezelligheid

Maar vergeet vooral niet dat de kwaliteit van deze organisatie ook opgewaardeerd werd dankzij een heleboel sponsors, waarvan ik enkele namen citeer : de  familie Deplanter (autohandel en woonwinkel, verhuring en hotel), Dhr. Rudy Van Renterghem van de Generale Maatschappij private banking, Mevr. Hilde Vanden Berghe van Argenta Heist, zonder ook niet te vergeten de ontvangst in Nieuwpoort, verzorgd door de burgemeester Roland Crabbé en zijn politieteam van motorrijders ….  Ik hoop geen enkele persoon vergeten te hebben.

“En de winnaars van de eerste prijs zijn……… Alain en Roland !”

Champagne !  Nadat je natuurlijk correct geantwoord  had op volgende vraag : “ Hoeveel keer heb je de Ijzer overgestoken ?”.  De (zeer goede)  organisatoren hadden besloten  om bij gelijke antwoorden, rekening te houden met de volgorde van inschrijving voor de rally.  Onverwacht, vooral omdat Alain me nogal laat verwittigd had.

Een finale die dus eindigt in een mooie verrassing,alles bijeen genomen, zeer aangenaam : “ het leven is niks zonder bubbels”

We verzamelden in de yacht-club van Nieuwpoort,  een mooi etablissement,  lekkere boterkoeken, een briefing die getuigt van een  goede organisatie.  Het beloofde een mooie dag te worden.

Buitengekomen, werden we geëscorteerd door de motorrijders van de lokale politie, die deze oefening blijkbaar konden appreciëren.  We waren ook de attractie van talrijke vroege wandelaars.  We genoten allemaal van de kleine baantjes, er wachtte ons wel een moeilijke doorgang na 9 km, maar dit was al snel vergeten.

Het roadbook leek perfect, en zo was hij ook.  Alles juist, geen enkele twijfel mogelijk tijdens de route.  De afstanden, gevolgd door de trip-master, waren correct.

Hier zijn we aangekomen bij onze middagstop.  “Het hof van commerce”, een etablissement, wat zeg ik ?  een hoogtepunt van de lokale gastronomie

Met haar voordelen, meer dan opvallend, trok Iris, de cafébazin, alle ogen naar haar toe.  Een sterke (?) persoonlijkheid die vele klanten in haar etablissement aantrekt.  De Breugelse schotel, vergezeld met grote sneden brood en smout (een regionaal product) en een lekker regionaal biertje (la Queue de charrue)  maakten van de middagpauze een succes.  Ik vergeet natuurlijk nooit  de talrijke foto’s die gemaakt werden in het gezelschap van de cafébazin, die dit wel leek te appreciëren.

afbeelding-035Het vervolg van de route stond op ons te wachten en we namen de richting van de bron van de Ijzer.  Het is daar dat men ons de enige vraag van de dag stelde (reeds vroeger vermeld).  Doordat ik het roadbook bij mij had, kon ik de oversteken van de Ijzer tellen.  Ik weet niet meer wie, maar iemand merkte me op dat we ook een heel klein brugje overgestoken hadden, vlak naast de bron van de Ijzer.  We hadden de Ijzer dus 1 keer meer overgestoken.  Bedankt aan deze onbekende man (vrouw).

We hebben dan onze route hervat na het nuttigen van een doorzichtige vloeistof.  Het was helemaal niet afkomstig uit de bron van de Ijzer !

Het weerbericht van die dag voorspelde niet het weer dat men in dit seizoen zou mogen verwachten, nochtans hebben we met de kap open gereden gedurende de ganse dag.  Daarvoor werden we af en toe door de zon  beloond  die er op sommige plaatsen zelfs schuchter doorkwam.

Het verdere verloop van de route ging zeer gemakkelijk dank zij het excellente roadbook .  We herkenden, hier en daar, enkele routes die we reeds vroeger, in de een of andere richting, bereden hebben.  Het is altijd leuk om deze regio aan te doen met zijn verscheidene landschappen, zeer impressionant, bekeken van op de top van de bergen.

We kwamen aan in Ieper, aan een hele mooie locatie langs de oever van een meer, waar onze machientjes (MG’tjes) sterk de aandacht van de voorbijgangers trokken.

Het aperitief en de prijsuitreiking gebeurden buiten in een prachtig decor.

Na een lekkere maaltijd, namen we afscheid van de andere deelnemers zonder natuurlijk José, Miange, Daniël en Nelly te bedanken voor hun excellente en perfecte organisatie van deze Ijzertour, versie 2012.

Alain en Roland

PS.  : Deze efficiënte ploeg, onder regie van de MGCCB en met de medewerking van stad Nieuwpoort, legde reeds de basis voor een  super internationale IJzer tour op 3, 4 en 5 mei 2014 die de titel zal dragen : “  The Yser Frontline & Ypres Salient  “ gewijd aan de herdenking van de 100 ste verjaardag van het begin van de eerste wereldoorlog

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be