In Memoriam – Antoon Callewier

Antoon2Antoon1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANTOON CALLEWIER

        1948 – 2014

DE LIEFDE VOOR AUTO’S BRACHT TOON EN Z’N GEZIN BIJ DE MGCCB. HIJ ZAG DE MGtjes IN HEULE EN OMSTREKEN ROND TOEREN EN NA ENIGE NAVRAAG WERD HIJ DE TROTSE EIGENAAR VAN TOCH WEL ZEER MOOIE MGB GT. DIE WERD VLUG VERGEZELD VAN EEN WITTE A EN LATER KWAM ER NOG EEN SCHITTERENDE TF BIJ HET DUO.

TOEN NOG IN HUN DERTIGER JAREN WAS HIJ SAMEN MET VROUWTJE JENNY EN ZOON JAN STEEVAST OP ONZE MEETINGS. WE WERDEN VRIENDEN, ECHTE VRIENDEN.  DE MAN, HARDE WERKER, ZAT IN ONS VAK EN DAT MAAKTE ALLES NOG INTERESSANTER. BEZOEKEN OP VRIJDAG AVOND NA DE JOB IN EEN NABURIG SLACHTHUIS WAS TOEN OOK MOOI MEE GENOMEN.  RECHT VOOR DE RAAP WAS IE EN DAT WERD ECHT GEWAARDEERD.

NA EEN HEEL LEUKE PERIODE BIJ DE CLUB WERD ER AL EENS GEVRAAGD:” ZEG, TOON NOG GEZIEN?”  TOT PATRICK HEN AAN DE KUST ONTMOETTE. JA, HIJ HAD ZIJN MG’s NOG MAAR BOTEN WAS NU OOK EEN  HOBBY EN OP ZONDAG KAN JE MAAR OP EEN PLEK TEGELIJK ZIJN. GELUKKIG KWAM IK HEM  IN DE “CAMION” REGELMATIG TEGEN VOOR EEN KOFFIE, EEN PINT EN EEN GOED GESPREK. HET MG VIRUS EN DE OUDE VRIENDEN DAAR GING HET OM.

TOT OP EEN BEPAALD MOMENT,JAREN LATER DE MGA TERUG OPDOOK. “HEY,MAG IK MET JULLIE MEE?   IK KEN HIER VERDOEME BIJNA NIEMAND MEER.” TYPISCH CALLEWIER. IEDEREEN KONTENT ZEG.  HET MINDERE NIEUWS OVER DE GEZONDHEID KWAM TOTAAL ONVERWACHT. MAAR KARAKTER WAS EEN STERK PUNT. VOOR HET COMFORT WERD EEN MG ZA AANGEKOCHT EN WEER STOND TOON OP DE EERSTE RIJ.TOT…

EEN MERKWAARDIG MAN, UIT EEN STUK, ZIT DIEP IN MIJN GEHEUGEN.

OP EEN ZONDAGMIDDAG ERGENS ROND OUDENAARDE, HET WAS BLOEDHEET, TROK HIJ DE HANDREM OP AAN EEN LEUK KAFEETJE EN WACHTTE ME AF. “LAAT ZE MAAR RIJDEN, HIER IS HET KOEL EN RUSTIG.

PATRON TWEE PINTEN.” HET WERDEN ER VEEL. “KOM WEL THUIS,” KWAM ER BIJNA NIET MEER UIT.

HET KROEGJE IS ER NOG EN ALS IK IN DE BUURT BEN…

Hallaert Achiel  27 mei 2014 

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be