MG CYBERSTER: ROADSTER VAN DE TOEKOMST

Volgens MG zelf haalt de conceptcar Cyberster bepaalde trekken bij de MG B Roadster uit de jaren ’60. Uiteraard kan je niet naast de algemene vormen kijken van deze tweezitter zonder dak, die zo kenmerkend is geweest voor het merk, maar daar houdt het wel op. Veel andere connecties met het verleden van de constructeur zijn moeilijk te maken, met al die leds en futuristische vormen. Al is dat ook niet zo erg wanneer de Cyberster er zo goed uitziet.

Onderscheidend

In het interieur heeft elk zijn eigen plek: de bestuurdersstoel en de passagiersstoel zijn duidelijk van elkaar gescheiden. De eerste kijkt op twee grote schermen waarvan er een de traditionele tellers vervangt en een ander in het midden alle functies van de wagen samenbrengt. De passagier kan enkel van het landschap en de rit genieten.

Steeds verder, steeds sneller

De prestaties zijn van de bovenste plank. De constructeur kondigt een rijbereik aan van 800 kilometer en een sprint naar 100 km/u in minder dan 3 seconden dankzij verbeterde batterijtechnologie. Verder heeft de auto ook 5G-technologie en autonoom rijden op niveau 3.

Productieversie?

In 2024 is MG 100 jaar oud. De constructeur wil die belangrijke verjaardag vieren door het ‘klassieke’ en het ‘nieuwe’ MG te verbinden, eventueel met een sportwagen. Dus iets om in de gaten te houden. De Cyberster concept zal in elk geval van 21 tot 28 april van dit jaar te zien zijn op het Salon van Shanghai.

Bron: Artikel uit Vroom.be. Via deze link kan u het volledig verslag lezen:https://www.vroom.be/nl/nieuws/mg-cyberster-roadster-van-de-toekomst-24441

2010 © MG Car Club Belgium 2010, All Rights Reserved · website by sliced.be